Els blanencs infatigables de Popaire s’han tret de la màniga
(en realitat dels seus tancs de cocció i fermentació) la seva nova joia: una
brown ale batejada com a Treumal (homenatjant una de les cales properes a
Blanes) . De fet, s’havia estrenat en barril fa prop d’un any però no s’havien
decidit a embotellar-la fins ara.
Ha anat fermentant en ampolla fins avui, en aquest gelós
armariet on es contenen altres apostes personals. Al got es mostra de color
coure, amb una espuma densa i consistent. La carbonatació és força subtil i els
seus 9 graus d’alcohol no són gens malignes.
Les notes afruitades, especialment cítriques (el mestre-pop cerveser
de l’etiqueta es dedica a gust amb les taronges), són molt presents, com el persistent
regust dolç que acompanya cada glop.
L’altre beuratge sentenciat correspon a la Companyia Cervesera
del Montseny. A la seva gama consolidada han afegit una recepta de temporada d’alta
fermentació elaborada amb un 75% de malta d’ordi i un 25% de castanya ecològica
del ‘Pujol de Muntanya’ de Viladrau. El santuari cerveser dels ‘eco’-Bandolers de
Gràcia m’han subministrat aquesta prometedora brown ale (cervesa de tardor, d’acord,
però millor tard que mai...).
Té un color semblant a la Treumal, així que haurem de vigilar
no creuar els gots... Manté un perfil bastant torrat i, a mesura que guanya
temperatura, creixen els matisos de la castanya. Els seus 7,8% no són per (com
diu l’eslògan) ‘agafar una bona castanya’, sinó per gaudir lentament d’una cervesa
sensacional.
Salut... i birra!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada