22 de novembre del 2019

DISNEYLAND PARIS (7) - Setembre 2019

Ho diem i ho repetim, tantes vegades com en parlem, ben convençuts: les atraccions són una deliciosa excusa, potser només l’espurna que encèn la màgia que s’estén per Disneyland París... L’autèntic embruix ens ha captivat passejant pel Parc, enmig d’una fabulosa ambientació, al·lucinant amb uns espectacles meravellosos, emocionant-nos amb les trobades amb personatges, i gaudint de les botigues i restaurants tematitzats... Per això encara dedicaré un últim post a un breu passeig pels restaurants que vam escollir d’entre l’extensa oferta que ofereix el Parc... La gentilesa i generositat de Ses Majestats d’Orient van incloure la mitja pensió a la nostra estada a Disneyland... per això hem hagut d’escollir (i reservar amb prou antelació!) els restaurants oportuns, segons les nostres preferències. I el primer de la llista ha estat... l’Agrabah Café!


Ben a prop de l’entrada a Adventureland descobrim una ambientació inspirada en els contes de les mil i una nits, on s’amaguen els passadissos amb diorames de Le Passage Enchanté d’Aladdin i el popular bufet d’Agrabah Café. En el laberint d’aquest antic basar àrab descobrim un meravellós restaurant d’estil marroquí i oriental... on recuperem energies amb una lliure degustació de shawarma, couscous, arròs, hummus, kebab, pollastre i xai amb espècies... Ens hem instal·lat en un dels exòtics salons, entre tapissos, cortines de seda i llànties de vidre de colors ben vius. Una experiència realment relaxant, acompanyada d’una oportuna música oriental de fons, que contrasta amb l’agitació i animació de l’exterior.


I els postres... uhmmm... delicioses pastes i dolços orientals farcits de pistatxo i mel: corns de gasela, macarrons motejats (estil girafa) i ratllats (a l’estil zebra), indesxifrables asabehs o beaajs, i glorioses creppes amb xocolata o pastissos de poma, pinyons, iogurt i panses.


La segona reserva se’n va al Parc Studios, concretament a l’essència francesa del bistró parisenc inspirat en el món del clàssic de Disney Ratatouille: Chez Rémy! Aquest restaurant amb servei de taula està en el miniland que Studios reserva al popular ratolí, a la plaça de Rémy. La tematització és exquisida, original, impecable.



Ens convertim, només entrar al menjador, en un rosegador intrèpid... enmig d’ampolles de xampany gegants i enormes pots de mermelada. Catxis, ens han assignat una taula massa arraconada pel meu gust, però igualment examinem a fons els detalls (a l’engròs!) de la sala principal, passejant entre l’ocurrent perspectiva que reconverteix coberts i plats en taules i taps de suro o xapes de xampany en seients. Una experiència única, i un postre exquisit: dolç de xocolata amb crema d’avellanes i un original missatge gastronòmic del xef Linguini. Extraordinari: ‘bon appétit!’



La sorpresa, amb majúscules, es descobreix al restaurant Plaza Gardens... L'esmorzar que hem reservat, un exquisit buffet americà, es converteix en una festa compartida amb fins a sis personatges Disney! El menjador d'estil victorià és molt elegant, malgrat l'esbalot de les famílies esperant el seu torn de fotos i signatures. No hi ha millor manera de començar el dia que abraçant en Mickey Mouse, un record inesborrable!


Tornem a Adventureland, perquè ens hem proposat endinsar-nos en l’exòtica llacuna tropical del restaurant Captain Jack’s. La gruta tenebrosa descobreix una illa pirata espectacular, amb una sorprenent taberna marinera amb vistes a l’atracció Pirates of the Caribbean. Sota la llum de les torxes i una ambientació nocturna tropical, ens relaxem en aquesta original vetllada, malgrat els rigorosos controls d’admissió de nens petits per part del temible Jack Sparrow. Un altre dinar-espectacle ben emocionant...



Insistim encara a Adventureland per a delectar-nos en el restaurant més oportú, tractant-se de la temporada de Le Roi Lion a Disneyland: Hakuna Matata! Martí i Arnau es decanten pel saló d’ambientació africana Terrasse Timon, amb parets de fang i sostre de palla. La resta de detalls Disney ens traslladen a un safari per la sabana on descobrim als populars Simba, Mufasa, Scar, Rafiki...



Hem deixat escapar en l’agitació logística horària les especialitats italianes i l’ambient tranquil i romàntic de la pizzeria inspirada en el clàssic Lady and the Tramp: Bella Notte. Per contra, hem aterrat improvisadament dins del dirigible futurista del Café Hyperion, el restaurant de menjar ràpid més gran de tot el Parc, que descobrim a la plaça d’Orbitron, i que ofereix contínuament curts animats en una pantalla gegant d’alta tecnologia. A Main Street hem explorat de rebot els hot-dogs gegants del reconegut Casey’s Corner, una simpàtica cafeteria inspirada en el món del beisbol i, al Disney Village hem descobert (i repetit!) les delícies de l’Earl of Sandwitch (veí del damnificat Rainforest Café), autèntic paradís amb vistes al llac perfecte pels amants dels saborosos i originals sandwitchs acabats de fer...




Serveixi de comiat de Disney la nostra ximpleria final... per si no estem prou rebentats, just abans d'escapar-nos a dormir als afores de París ens llancem a un bany reconstituent a la piscina del nostre hotel Sequoia. Espremem tota la rauxa lliscant pel sinuós tobogan i remullant-nos gustosament, i alguns considerant i prometent que per descomptat tornarem en el futur a Disneyland!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada