20 de setembre del 2016

ELS GEGANTS DE LA MERCÈ!

Ja hi tornem a ser, de patrona Mercè a copatrona Eulàlia, un bucle sensacional que Barcelona esprem fantàsticament, any rere any... En cada inici de curs escolar li arriba el torn a la nouvinguda Mercè, que poc a poc s’ha anat guanyant més espai i simpaties, com ho demostra el seu inabastable programa festiu...  Entre la generosa oferta, més enllà de la tradicional Mostra de Vins i Caves (confio ancorada definitivament al passeig de Lluís Companys) s’amunteguen un munt d’actes d’imatgeria festiva... que apleguen gegants, capgrossos, àligues i altres bèsties que ressegueixen processons i cercaviles al ritme de gralles i comparses.




A primera fila des de fa uns quants anys hi ha en Martí, i recentment n’Arnau. Enguany no podrem assistir a la multitudinària cercavila de la Mercè, cita gegantera cabdal a Barcelona i d’assistència obligatòria, a causa d'un altre deure coincident inexcusable... Però per alleujar la tragèdia ens hem acostat fins al Museu Marítim on, des d’ahir, reposen tots els gegants convidats a la festa! Mig any enrere, sota aquestes mateixes arcades gòtiques, assaboríem les millors delícies cerveseres artesanes en l'excels marc del Barcelona Beer Festival. Avui, en un ambient cent per cent familiar, repassem les nombroses colles exposades... Ens entusiasmen, definitivament, els gegants de Sant Antoni, els del nostre barri de Gràcia i la colla representant del Besòs...



El deliciós pati del Museu ens fascina... tant proper a les insuportables Rambles, sota custòdia del navegant Cristòfor Colom, amb la intrigant rèplica del submarí Ictineu i l'antic pont de comandament del veler de Santa Eulàlia, i l'encert d'una encantadora terrassa on gaudir d'un refresc a l'ombra de les sorprenents Drassanes Reials de Barcelona!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada