17 de juny del 2014

SWAB STAIRS 2014


Moure’s per Barcelona té aquestes coses... hi ha tanta inquietud artística condensada que les ocurrències creatives urbanes sobrepassen allò imaginable i es tradueixen en esquitxos altament insòlits i imprevisibles, per sort dels qui ens declarem fervents apassionats de l’street art.

Durant la primera quinzena de juny, una iniciativa batejada amb el nom d’’Swab Stairs’ s’ha manifestat a les escales d’accés (i sortida) d’algunes de les principals estacions de metro de Barcelona. En concret són vuit propostes de les més prestigioses escoles d’art i disseny de la ciutat per a vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge de la ciutat.


Lamento no haver pogut contemplar totes les obres, per manca de temps. No obstant, us faig ‘cinc cèntims’ de les que he caçat:

Supervivents (L3 – Drassanes – accés Santa Madrona)
Interessant metàfora d’un instint molt animal, en el que els insectes (com tantes sacrificades famílies) lluiten per sobreviure i vèncer les dificultats d’una societat plena d’enganys. Quants exemplars quedaran malauradament atrapats al subsòl?




Vibració (L3 – Drassanes – accés La Rambla)
No sé ben bé què interpretar... Potser la representació del caos dins de la perfecta geometria d’una metròpoli com Barcelona... o simplement les restes d’una partitura colossal, simplement fantàstica...




Bycing (L4 – Jaume I – accés Pl. de l’Àngel)
Homenatge merescut (i molt acolorit) al mitjà de transport més sostenible de la ciutat que, a més de descongestionar el trànsit i millorar la qualitat de l’aire, ens permet estalviar diners i fer salut. Fem una Barcelona més humana i agradable!



Noranta anys en línia (L2 – Passeig de Gràcia – accés Gran Via)
No he sabut desxifrar aquesta hipnòtica psicodèlia que ocupa tota l’amplada de sortida a la Gran Via. Noranta anys en línia? Uhm, la línia 2 del metro no té tants anys... L’autor d’aquest swab art tampoc crec que sigui tan vell... No ho pillo, ho sento, em rendeixo.




La pell sota l’asfalt (L4 – Passeig de Gràcia – accés Passeig de Gràcia)
Proclama visual per a la conservació de l’entorn i la protecció del medi ambient, prenent consciència del cruel impacte de l’evolució constructiva implacable a la ciutat en detriment del patrimoni natural... que probablement quedarà sacrificat sota l’asfalt.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada