2 d’octubre del 2014

011. LAC D'OÖ: l'atracció d'un entorn idíl·lic!


Probablement l’aposta més encertada d’aquestes vacances haurà estat enfrontar-nos a la ruta senderista GR-10, al seu pas per la localitat de Les Granges d’Astau fins al meravellós Lac d’Oö. Un risc, a priori, si advertim una marxa d’una hora i quart i 400 metres de desnivell...

L’atractiu de l’ascens i l’espectacularitat del llac, juntament al bon humor i disposició d’en Martí i n’Arnau, ha convertit la jornada en un record fantàstic i inesborrable del nostre periple pels Pirineus.

Una sinuosa pista forestal, avui poc freqüentada, ens endinsa per una zona boscosa, sempre en ascens, a estones exigent, i amb la reconfortant vista de la Val d’Astau als nostres peus:










La recompensa, a 1505 metres d’alçada, és insuperable! El Lac d’Oö, amb les seves aigües cristal·lines, ens obsequia amb una panoràmica extraordinària: delimitat per un gran circ de parets verticals i amb una cascada d’aigua que s’hi precipita des de 275 metres... Un espectacle impagable! 

Que a l’Auberge-Refuge du Lac d’Oö serveixin Grimbergen en barril, o que la immensa concentració de capgrossos amuntegats al marge del llac es converteixin en la distracció perfecta per en Martí, o que les suaus prades que s’estenen amablement en aquesta vessant siguin ideals per a desplegar un pícnic bucòlic i relaxat, són al·licients que s’afegeixen a un entorn magnífic. 














La tornada serà per allà mateix, ara en continu descens... Tornem cap a caseta... molt cansats però doblement satisfets i orgullosos! 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada