6 de març del 2017

XUCU-XUCU A L'ORENETA!

Ens escapem a la Barcelona extramurs, un cop sobrepassada la Ronda de Dalt, per a plantar-nos als peus de Collserola... i gaudir d’un matí dominical al parc de l’Oreneta: un parc urbà sensacional i poc concorregut, pel seu incòmode accés. Un altre balcó panoràmic espectacular, com el de Montjuic, o com qualsevol dels tres Turons enmig de la plana barcelonina, que manté la seva identitat forestal amb un peu damunt mateix de la carretera de les Aigües.


A més del castell que li dóna nom al parc, l’associació de Modelisme Vapor de Barcelona ha desplegat un circuit real amb trens elèctrics i altres de tracció a vapor. Els vagons, tripulats, i les locomotores, a escala, respecten fins a l’últim detall... i són peces de culte i veneració per als amants del modelisme (en general) i els ferrocarrils (en particular) i una diversió garantida per als més petits de casa.





Ens acomodem en l’últim vagó, un cop validats els tiquets d’època pel cap d’estació, i ens preparem per a un viatge ben entretingut i original:


(...) Au, vinga, som-hi, anem-hi!
Va, no siguis capsigrany!
Si amb el nostre tren viatges
no t'hi trobaràs estrany. (...)

(...) Xucu-xucu-xucu-xuc, que marxa,
Xucu-xucu-xucu-xuc, se'n va, 
i aquest home de la gorra
mai no para de xiular. (...)





El traç de la maqueta, que s’endinsa pel bosc, ens entreté amb ponts, passos a nivell i túnels!


Ens encanta el parc de l’Oreneta, malgrat la forta pendent on s’acomoda, pel seu esperit familiar i les múltiples opcions d’esbarjo infantil... Un entorn perfecte per a un pícnic comunitari, una festa d’aniversari, o (en el nostre cas) un modest però suculent i agradable aperitiu.



Enllaç a:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada