12 d’abril del 2017

PICARDA WINTER...

Part del botí recaptat en aquella escapada fugaç a Saragossa s’ha revelat, per fi, aquest passat diumenge. En la ‘voràgine’ comercial del carrer de Jaume I, a dues passes de la plaça del Pilar, vaig capturar un exemplar provinent de la mateixa riba de l’Ebre, tot i força quilòmetres enllà... ja dins la Franja aragonesa de Ponent.


A Mequinensa, en plena Franja del litigi territorial catalanoaragonès, es reivindica la microcervesera Picarda... potser al·legant l’astúcia per treure profit de les millors maltes sense tractaments ni alteracions industrials o probablement enaltint els colors de l’alba que es dibuixen damunt la Serra de Picarda.



No recluto cap de les seves varietats inaugurals, ni la blond ale ni la scottish heavy, sinó l’extra stout Winter... Aquesta exquisida cervesa negra de 7,0%, d’intens sabor torrefacte i cos mig, escalfa tant el cos com l’ànima... i es mereixeria un jersei de llana amb coll alt (de color blau?) si no fos perquè ja estem instal·lats en una dolça bonança primaveral.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada