10 de juliol del 2017

TRAIL FONTS DEL MONTSENY 2017 - 4h36'15''

Persegueixo pretendentes... algunes es tornen intractables, inaccessibles, desplaents... mentre d'altres guanyen encant i em fascinen irremeiablement. El calendari, enguany, s'ha conjurat per a fer possible el meu idil·li amb el Parc Natural del Montseny.


Tot encaixa: 3a edició del Trail Fonts del Montseny! M'estreno per la porta gran i em llenço a la versió salvatge dels 30km, amb 1.925 metres de desnivell positiu!



Som-hi, no cal donar més voltes al perfil diabòlic de la Cursa, sinó a la riquesa d'un escenari natural extraordinari, autèntica reserva de la biosfera de la UNESCO.


La cursa arrenca a les vuit del matí, des de la plaça Major del poble osonenc de Viladrau (a una hora amb cotxe de Barcelona!), i abans hauria de recollir la bossa del corredor al pavelló esportiu municipal...; ni vull confessar a quina hora ha sonat avui el despertador i m'he escapat furtivament de casa...


Mama només hi ha una!, avui víctima i ànima còmplice de les meves bogeries! Gràcies, un cop més, per suportar, confortar i temperar aquestes obstinacions incomprensibles.



Amb precisa puntualitat viladrauenca s'inicia l'edició d'enguany, amb tres-cents corredors extasiats amb la clàssica melodia rockera dels australians AC/DC: 'It's a long way to the top', una metàfora oportuníssima.


L'inici és suau i dòcil, un escalfament molt bondadós. Convé reservar, i molt!, fins al primer avituallament, perquè aviat comença la primera gran pujada fins al turó de'n Pou de'n Sala. Hem anat resseguint la carena i gaudint d'unes panoràmiques impressionants del propi Montseny, de les Guilleries, i fins del Pirineu.


Però convé no embadalir-se massa, que també hi trobem baixades força tècniques... i de nou més pujada, fins al Coll de les 3 Creus i, passat l'equador del Trail, fins a la Font dels Cims. Ho tinc comprovat: pateixo més en els descensos, molt més exigents i compromesos...


Els avituallaments suposen un oasi magnífic, revitalitzant. Coronar el Turó del Mig, a mil cinc-cents seixanta metres d'alçada!, és reconèixer-se victoriós... perquè ara tot és baixada, nou quilòmetres fins al poble de Viladrau. Un tram llarg, interminable, amb un darrer avituallament prodigiós i un pervers epíleg d'escales diabòliques fins pràcticament l'arc d'arribada.


Un final exquisit, emocionant, per a un temps final de 4 hores, 36 minuts i quinze segons de goig, patiment i satisfacció... Noranta-novè classificat, i portentosa cervesa artesana Montseny Malta com a guardó, tant intensa i exquisida com el magnífic Trail Fonts del Montseny!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada