13 de setembre del 2017

DIA 4: ELGIN + CULLODEN + INVERNESS + LOCH NESS (Drumnadrochit)

La calidesa i el confort d’aquest acollidor Bed and Breakfast és excepcional! Des de la nostra finestra, en la family room Clachnaben del pis superior, m’abstrec amb la placidesa del Mar del Nord. Insistim en el ‘guest lounge’ dels meus amors... lliurant-nos pacíficament a l’art dels escacs mentre s’escolen els primers raigs de Sol d’un dia que es preveu intens...; res millor que un ‘full Scottish breakfast’!




Tornem a la carretera, vorejant el Parc Nacional de Cairngorms, on reposen les més llorejades destil·leries de whisky escocès... per a esbargir-nos per les Highlands i aturar-nos a la ciutat d'Elgin, on resisteix la llanterna del Nord, o el que queda de la seva imponent Catedral en runes... molt a l'estil de la de Saint Andrews.


A molt poca distància roman una gran esplanada, un escenari fatídic per a la causa jacobita... un terreny pantanós desolador, memòria d’una batalla espantosa. Les banderes vermelles i blaves indiquen les línies de cada bàndol, i les pedres funeràries escampades pel camp homenatgen els clans que van lluitar contra el Duc de Cumberland. M’he empassat les dues temporades de la sèrie Outlander, basada en el best-seller de Diana Gabaldón, per a dibuixar la tràgica acció en aquest paratge i, de passada, enaltir els Cairns dels clans Fraser i Mackenzie: ‘the battle of Culloden marked the end of the clans... the end of the Highlander way of life’.






Ataquem l’esquinç que provoca el llegendari Llac Ness, des de la ciutat d’Inverness, capital de les Highlands. Travessarem aquesta porta d’accés al cau del popular monstre Nessie, considerant les galeries comercials del pintoresc Victorian Market, el caudalós i suggerent riu Ness,...


...i el reconstituent Black Isle Bar, on degustar fins a vint-i-sis varietats de ‘beers on tap’ locals, com l’exquisida nitro porter artesana!


I encara, en l’últim sospir!, ens afegim en l’últim creuer del dia de Jacobite Cruises, a les 16h!, maleït horari anglès... Damunt l’aigua ens encantem amb un entorn preciós, obstinat tant en la llegenda d’un monstre aquàtic que fins motiva una Nessie’s Monster Mash beer: ‘a must before seeking an audience with the monster’.





Malgrat el Castell d’Urquhart, des del mirall de l’aigua del llac, és captivador; no defugim l’oportunitat d’examinar-lo des del seu interior... gaudint d’un enclavament màgic i resolent amb entusiasme els activity packs for kids. Descobrim un divertit ‘forecasting stone’ molt ocurrent: ‘stone is wet, raining; stone is dry, not raining; shadow on ground, sunny; white on top, snowing; can’t see stone, foggy; swinging stone, windy; stone gone..., Nessie’s about...’





El poble de Drumnadrochit es nodreix, exclusivament, del negoci del Llac Ness. Just davant del nostre Loch Ness Hostel emergeix un altre monstre, cerveser, que m'entretén amb una Dark Ness stout molt escaient.


I en temps afegit, quasi a punt de refugiar-nos en el Hostel per a preparar el sopar, topem de nassos amb el popular monstre, ben a prop de l'enèsima atracció turística Nessieland. Misteri resolt. Ara ja podrem cuinar el nostre brou i les truites amb el convenciment de què Nessie és, en realitat, un monstre molt dòcil i afable.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada