23 de maig del 2014

BROWN ALES ARTESANES


Els blanencs infatigables de Popaire s’han tret de la màniga (en realitat dels seus tancs de cocció i fermentació) la seva nova joia: una brown ale batejada com a Treumal (homenatjant una de les cales properes a Blanes) . De fet, s’havia estrenat en barril fa prop d’un any però no s’havien decidit a embotellar-la fins ara.


Ha anat fermentant en ampolla fins avui, en aquest gelós armariet on es contenen altres apostes personals. Al got es mostra de color coure, amb una espuma densa i consistent. La carbonatació és força subtil i els seus 9 graus d’alcohol no són gens malignes.



Les notes afruitades, especialment cítriques (el mestre-pop cerveser de l’etiqueta es dedica a gust amb les taronges), són molt presents, com el persistent regust dolç que acompanya cada glop.


L’altre beuratge sentenciat correspon a la Companyia Cervesera del Montseny. A la seva gama consolidada han afegit una recepta de temporada d’alta fermentació elaborada amb un 75% de malta d’ordi i un 25% de castanya ecològica del ‘Pujol de Muntanya’ de Viladrau. El santuari cerveser dels ‘eco’-Bandolers de Gràcia m’han subministrat aquesta prometedora brown ale (cervesa de tardor, d’acord, però millor tard que mai...).



Té un color semblant a la Treumal, així que haurem de vigilar no creuar els gots... Manté un perfil bastant torrat i, a mesura que guanya temperatura, creixen els matisos de la castanya. Els seus 7,8% no són per (com diu l’eslògan) ‘agafar una bona castanya’, sinó per gaudir lentament d’una cervesa sensacional.



Salut... i birra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada