2 de juny del 2014

PRESSING LEFFE...


Leffe trepitja fort, per mèrits propis. El caràcter cerveser belga s’ha guanyat una denominació d’origen pròpia, única i reconeguda mundialment: solvència i reputació contrastada, res a discutir. Un referent indiscutible: ‘legen –wait for it- dary’ (Barney Stinton – HIMYM).



Leffe Blonde ens transporta a Valònia, amb els seu inconfusible aroma dolç i regust a fruita. A contrallum és or líquid i en boca molt agradable i suau... I l’escuma, uhmmm, enamora...


Però avui l’atzar enfronta la perla rossa d’abadia amb una singular creació de la jove cervesera Ibosim, creada fa poc més d’un any a la més gran de les Pitiüses i obrint el camí a altres homebrewers de l’illa. En col·laboració amb els artesans de Popaire, han pretès retre homenatge a un producte típicament mediterrani (amb permís de l’omnipresent Estrella Damm...): la garrova.


La Garrova Porter (6,1%), a banda de les múltiples bondats d’aquest aliment tradicional menyspreat (quasi relegat a menjar per a bestiar...), es presenta clarament torrefacta, amb insinuacions de xocolata i cafè. S’aprecia el gust de garrova, i s’intensifica en cada glop a mesura que perd frescor. El repòs en got, amb aquesta escuma que reté, li aporta una calidesa exquisida.



Ibosim prové del nom amb què batejaren Eivissa els cartaginesos: ‘ciutat del Déu Bes’, déu del bon humor, la diversió i la sort... La Garrova Porter ha estat inspirada, sens dubte, per l’oportuna divinitat i pel talent d’aquests apassionats cervesers!

Salut... i birra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada