29 d’octubre del 2014

EXCURSIÓ AL CASTANYER DE LES NOU BRANQUES


On millor que al cor del Parc Natural del Montseny per a dedicar-nos amb la ja tradicional excursió de la tardor? Tot i plenament instal·lats en una insòlita tardor amb temperatures estivals, ens plantem al bell poble osonenc de Viladrau, des d’on parteix la ruta escollida, molt oportuna i familiar, fins al majestuós Castanyer de les Nou Branques.

Casualitats del destí han fet coincidir la nostra aposta campestre amb una de les fires de tardor més populars de Catalunya: la Fira de la Castanya de Viladrau. Així que, sense pretendre-ho, ens afegim a les marabuntes familiars que s’han acostat fins aquest raconet privilegiat del Montseny amb l’objectiu de trobar bolets, recollir castanyes i, òbviament, gaudir de la Fira.






La ruta, circular, d’inici puja per un camí de terra, resseguint apreciades fonts, com la de Paitides o la del Noi Gran, que brollen amb alegria. El bosc, ara feréstec i ple de castanyers i alzines, ens ofereix una espectacular catifa de fulles multicolors.





El camí s’entossudeix a pujar, encara més, fins la masia de Mas Martí. La pista, antic camí de Viladrau a Sant Marçal, s’emmarca entre avets i permet distingir el cim del Matagalls. Els indicadors de fusta, amb les corresponents marques verdes i blanques, són l’estímul perfecte per en Martí, que els persegueix amb entusiasme com si d’un joc es tractés.





Per fi, en una de les clarianes del bosc, molt proper a altres exemplars amb el tronc obert a visitants, s’aixeca imponent el Castanyer (amb majúscules) de 23 metres d’alçada i un tronc, també ‘visitable’, de més de sis metres de perímetre! El Castanyer de les Nou Branques, que ja n’ha perdut dues per fortes ventades, encara treballa de valent, produint castanyes i entretenint als més petits, que s’afanyen a entrar dins del tronc i enfilar-se per les seves branques centenàries.











En aquesta singular àrea de joc silvestre n’Arnau aprofita per dinar i en Martí per explorar el seu repertori de pallassades. Fins que arriba l’hora de tornar a Viladrau, i retrobar-nos amb la multitud: alguns, com farem nosaltres, despleguen pícnics al voltant del parc infantil de la plaça del Doctor Carulla, mentre d’altres s’escampen pel nucli urbà ja sigui participant del tast gastronòmic promogut per reconeguts restaurants o de la resta d’activitats i espectacles programats.










Destaquen l’advertència de presència de bruixes, el testarral de foc on torrar les populars castanyes de la zona, i la imprescindible assistència de la Cervesera del Montseny amb tota la seva col·lecció artesana (que inclou la imperial brown ale de castanya ecològica de Viladrau).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada