13 d’abril del 2015

37a CURSA EL CORTE INGLÉS -12/04/15

'La marató del poble' (segons Blogmaldito); certament no hi ha millor manera de descriure la multitudinària cursa barcelonina d’El Corte Inglés.



Els més de 81.000 inscrits en la present 37a edició consoliden definitivament una segona onada d’èxit participatiu que, tot i a anys llum d’aquelles primaveres d’eufòria postolímpica que van tocar el cel l’any 1994 amb 109.457 corredors, deixen enrere una llarga travessa de convocatòries amb xifres més modestes i terrenals...




A la prometedora resposta ciutadana d’enguany, se li suma a la Cursa una novetat destacable, que li permet donar un salt de qualitat inqüestionable: la incorporació a cada dorsal d’un xip d’un sol ús que garanteix el control de temps de tots els participants, tant al pas per la línia d’arribada com als parcials de 5 i 10 quilòmetres.




La resta d’escenografia, sense ànim de desmerèixer, segueix el principi de ‘si funciona, no ho toquem’. L’organització de la Cursa, que amb el xip revolucionari ja s’ha despentinat a gust, no ha mogut ni una coma del guió habitual. Si de cas, convé ajustar el polític de torn  que dóna el tret de sortida i s’abraça amb tothom (que les municipals d’enguany són més incertes que mai!) i la cançó promocional de cada edició (sempre tan contagiosa i engrescadora).




Tan tradicional com els canelons de Sant Esteve o la mona de Pasqua, ho és la Cursa d’El Corte Inglés, que (a diferència de la Coca Cola) exhibeix orgullosa tots els ingredients d’una recepta infalible, cuinada amb el reclam de la gesta d’ascens a la muntanya de Montjuic i volta d’homenatge per l’interior de l’Estadi com a premi.





El temps final? A poca gent li importa... hi ha podi, per descomptat, però l’ambient popular que dóna color i vida a la Cursa es cou i es viu entre la marabunta... la que completa la distància a peu, o acompanyat del gos, o del fill o filla que s’inicia en la prova... L’objectiu de la Cursa d’El Corte Inglés no és altre que gaudir de la festa de l’atletisme popular; així que cadascú la gaudeixi lliurement... Seria una llàstima enemistar-se amb l’essència de la Cursa, a la recerca d’una marca que es resisteix... el calendari runner està atapeït d’altres reptes com per desaprofitar aquesta oportunitat... Confesso que m’ha costat, però després de successives empipades inútils per fi he après a interpretar-la amb bon humor.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada