14 de gener del 2016

AQUÍ ÉS NADAL I ESTIC CONTENT!

Ho diu la cançó i a nosaltres ens encanta, tant pel ritme com pel bon humor que transmet: 'Aquí és nadal i estic content perquè el caliu no se'ns atura, la bogeria que hem après ens fa tossir com una mula'. Aquest grup montcadenc de La Pegatina ens han contagiat, amb la seva melodia nadalenca, d'un esperit ben festiu i divertit!

Així que ens llancem al carrer, per a gaudir d’aquest ambient que s’apodera de la ciutat. Davant la Catedral de Barcelona farem cagar un tió gegant... i a la clàssica Fira de Santa Llúcia que s’hi desplega just davant comprarem, si el tuf ens ho permet, un nou caganer per al pessebre!





La classe dels Mags de P5 també s’ha engrescat molt amb el Nadal i ens ofereix un concert fabulós al teatre de La Salle (dos anys enrere en Martí es va estrenar i l’any vinent ja debutarà n’Arnau, uffff...).





I a la plaça d'en Joanic, antic propietari d'aquests terrenys (avui profanats per la cobdícia municipal amb un immens aparcament subterrani), s'han instal·lat uns llits elàstics! Tant a prop els tenim de casa nostra que ni intentem el regateig, cedim davant l'inevitable... 



N'Arnau ens facilita una descoberta de l'aula dels 'elefants', on no hi falta de res! Aquest és el seu territori i, avui, en jornada de portes obertes, ens el mostra amb orgull. De passada acompanya en Martí fins al pessebre del vestíbul, tant original i divertit com recordàvem...  



POEMA DE NADAL
Sóc el rei de la casa
i m'agraden els torrons,
per Nadal us felicito,
amb un sac ple de petons.
Bon Nadal!


L’escola coral i musical de l'Orfeó Gracienc també ha preparat un concert d’allò més festiu i nadalenc. En l’epicentre gòtic de la ciutat, al resguard de l’església barroca de l’Esperança, els vermells (que avui inclouen el barret de Pare Noel) despleguen amb entusiasme el seu repertori i, lúdicament, treballen alhora la tècnica vocal i la pròpia actitud i importància del treball en grup.



Per descomptat, no faltarem a la tradicional cita amb Santa Claus. En Martí ha escrit la seva carta (i la de n'Arnau!) amb majúscules i màxima concentració; i ja estan dins la bústia, amb l'esperança que es compleixin el màxim de desitjos i il·lusions. La foto és una mostra evident, any rere any, del pas del temps... 


El dia més curt de l’any, també procura les sobretaules més llargues i les concurrències familiars més disteses i nombroses... Les rialles i els bons propòsits s’intercalen amb saborosos tiberis hipercalòrics i deliciosa cloenda de torrons, neules i polvorons. Hi haurà triplet en aquesta primera ronda, sense fre ni recança: Nit Bona, Nadal i Sant Esteve!


Els tions han cagat amb abundància... amenaçats per la contundent garrotada (per partida doble) que reben sense pietat al compàs de la nostra versió: ‘caga tió, caga torró, d’ametlles i pinyons, no caguis arengades que són massa salades, caga torrons que són més bons!’.



Enguany tancarem el 2015 a Menorca: la majoria empaitant les campanades de Fi d’Any amb els clàssics grans de raïm, altres amb dotze flocs de kellogs (que han  quedat homologats i admesos formalment). Allò de ‘per Nadal fred com cal’ és una llegenda, no hi ha millor inici d’any que acostar-nos a la platja i dedicar-li al 2016 el millor somriure!



Però encara hi queda el plat fort dels Reis! Per això convé fer bondat, i driblar el temut carbó, fins a l’últim moment. Els patges reials arriben a Es Migjorn puntualment i recullen cartes, petons, somriures i nervis.






Tot arriba..., també la nit de Reis! D’allà al fons, d’on arribaren els patges, també s’acosten els tres Reis Mags, precedits de la Banda de Música... L’excitació és màxima, i els nervis estan al límit (tot i la inoportuna pluja...). Al seguici dels Reis l’acompanyen tres camions carregats de paquets i un munt de sorpreses...; això promet...





I, com suposàvem, s’ha imposat la màgia: els Reis han previst regals a Es Migjorn (els patges ho han anat repartint per tot el poble!) i a Barcelona! Han estat molt generosos i han anat encertant els desitjos de tothom: d’en Martí i n’Arnau, per descomptat, però també de la mama, del papa, de l’àvia Joana, de l’àvia Montse, de l’avi Mariano, i de tots els padrins!




Somriures i felicitat, aquest és el resum i el millor síntesi d'unes Festes inoblidables.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada