10 d’abril del 2016

'TOUT COMMENCE À PARIS?' - (2)



01 Pont de Bir-Hakeim
Un pont curiós i mediàtic. Al nivell superior hi circula la línia sis del metro mentre que a l’inferior ho fan cotxes i vianants, com en Marlon Brando en la impactant pel·lícula de Bertolucci, 'L’últim tango a París'.


02 Tour Eiffel
Símbol indiscutible de París i, probablement, del continent europeu. Icona hipnòtica de la cultura i societat francesa que, tot i la seva controvèrsia inicial, s'ha guanyat per mèrits propis l'estima internacional. La Torre de l'enginyer Gustave Eiffel és el monument més visitat del món!



03 Flamme de la Liberté - Pont de l’Alma
Rèplica a tamany real de la flama de l'Estàtua de Nova York, símbol de l'amistat franco-americana, i des de 1997 monument commemoratiu de Diana de Gales, que morí al túnel sota el Pont de l'Alma.



04 Arc de Triomphe
Nus monumental de dotze avingudes al cor de París! Les comparacions són odioses i, en aquest cas precís, insultants: el nostre Arc barceloní és cinquanta anys més jove, però ni s'acosta en alçada i amplada al que ja havia fet aixecar Napoleó.




05 Ladurée (75 Av. des Champs-Élysées)
París, a banda de la seva elegància, majestuositat i esplendor naturals, presumeix també de delícies dolces indefugibles: els macarons 'Marie-Antoniette' de la boutique Ladurée són exquisits, tot i el seu preu...



06 Av. des Champs-Élysées
Genial meta del Tour de França, i immillorable punt de partida de la Marató de París. L’artèria més popular del món (amb permís de la Fifth Avenue de Nova York), de quasi dos quilòmetres, uneix l’Arc de Triomphe i la Place de la Concorde.



07 Jardin des Tuileries
Les cadires verdes que voregen l’estany octogonal són una oportuna i extraordinària invitació al descans i a la fruïció del més antic i extens jardí de París. ‘Tuileries’ prové de ‘tuilles’, que vol dir teules… en referència a les fàbriques que es concentraven en aquesta zona…



08 Pyramide du Louvre
El Musée du Louvre, un dels més visitats del món, conté més de trenta cinc mil obres de prestigi històric i cultural, repartides en 18 col·leccions i més de seixanta mil metres quadrats! No és visita relaxant, ni de cinc minuts… precisament. La icònica piràmide exterior de vidre transparent manté la proporció exacta que la de Keops d’Egipte.



09 Galeries Lafayette Haussmann (40 Blvd Haussmann)
Magatzems superlatius i emblemàtics de l’Art Noveau parisenc, repartits en cinc plantes, sota l’enorme i magnífica cúpula que ilumina la galeria central. El luxe, per a nosaltres, no són els productes que s’expremen en l’interior, sinó la terrassa panoràmica (i gratuïta) de la planta superior!



10 Pont Neuf
Onze mesos després de la prohibició de penjar cadenats a la fràgil passarel·la del Pont des Arts, s’instal·len de nou al Pont Neuf, el més llarg i antic (malgrat el nom) de la ciutat. 'La vie ne vaut dètre vécue sans amour!'



Enllaç a:


PARÍS: l'excusa perfecta! (1)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada