10 de novembre del 2016

COLORAINES A CANET DE MAR

Canet de Mar, allà al Maresme, encaixada entre Arenys i Sant Pol, es reivindica per mèrits propis. A més de magnífic bressol de reconeguts grups escènics, com La Trinca o els Comediants, s’enorgulleix d’una fantàstica empremta modernista (gràcies al seu il·lustre habitant, l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Muntaner) així com del llegat d’altres nombroses residències indianes i colonials escampades pel municipi (per algun motiu ha estat escollit per a la sisena temporada de Game of Thrones!).


Coincidim oportunament amb la iniciativa gastronòmica desTapa Canet, i ens rendim al pinxo de ventresca de tonyina, pebrots de piquillo i maionesa de wasabi, per a enredar-nos també pel passeig marítim, tant esquitxat de rieres exposades a sobtades i perilloses riuades, i guanyat a la incòmode N-II i a l’empipadora línia ferroviària de la costa, que delimita una platja avui inhòspita.



La música ressona a Canet de Mar amb el popular festival d’estiu Canet Rock, malgrat aquesta tardor les melodies provenen de la casa de colònies Can Brugarola, on l’Orfeó gracienc ha aterrat amb tots el seu repertori multicolor..., en un l'habitual stage intensiu d'inici de curs.


S'estrenen els blaus, i vermells-taronges-liles i cromàtics segueixen progressant, molt adequadament. Entre els quatre cantaires debutants més petits hi ha n'Arnau, que ens delectarà amb una compilació musical força ambiciosa. El temor escènic dels novells just els permet un fil de veu... que responem amb una ovació màxima.


Segueixen els vermells, més nombrosos i més esvalotats. L'evolució dels coloraines, de'n Martí per descomptat, és molt evident.


Els familiars assistents també intervenim, amb més pena que glòria, deixant ben clar qui assaja setmanalment i qui no. Tots els reconeixements per a aquesta prometedora legió de colors, com sincer agraïment per als mestres que fan possible l'aprenentatge coral i que han sabut despertar l'interès musical en aquesta menuda generació. Un repte, d'altra banda, fascinant i estimulant, i molt admirable!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada