22 de novembre del 2016

EL MILLOR CROISSANT...

A París, en l’embruix d’un passeig per Montmartre, vam caçar (i assaborir) a principis del passat mes d’abril ‘la millor baguette de la ciutat’.

Le Grenier à Pain de la rue des Abbesses, a poques passes de la cafeteria d’Amèlie, repetia enguany el títol del 2010... El concurs (Grand Prix de la Meilleure Baguette) homenatja mundialment aquesta saborosa icona francesa i mobilitza al gremi de flequers parisencs any rere any. Un jurat d’experts gastrònoms primer, i els consumidors després, valoren la cocció, el sabor, la textura i l’aroma dels oportuns grams de farina. Poca broma, perquè a l’orgull de la victòria se li afegeix el privilegi de proveir l’Eliseu francès durant tot un any!


I Barcelona, tant fascinada a l’encís parisenc, s’afegeix a la singular iniciativa... malgrat no s’interposa en el preuat concurs entre boulangeries sinó que s’esplaia amb una altra delícia francesa: el croissant! En aquest cas, el Concurs al millor croissant artesà de mantega d’Espanya 2016 ha premiat a la Pastisseria Canal de Barcelona. Nou edicions, promogudes pel Gremi de Pastisseria, que deliberen el gust-alveolat-fullat-color-format-i acabat perfecte! El meu paladar, disposadíssim, està encantat amb la degustació, i ja espera impacient altres concursos gastronòmics...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada