29 de gener del 2017

PAPIROEN Street Food

Topar-se a la porta d’entrada d’aquest mercat gastronòmic amb un Wish Tree Garden de Yoko Ono és molt indicatiu... L’obra artística, que tantes voltes al món ha donat, és una evident reivindicació i una oportuna declaració d’intencions: ‘(...) keep wishing, until the branches are covered with wishes’. Perquè Papiroen, antic magatzem de paper industrial (d’aquí li ve el nom…), és un autèntic desig universal, un ideal fet realitat.


I és que Papiroen ho agermana tot, amb la seva vanguardia globalitzadora, aparença informal i tendència alternativa…; just aquí, ben abocat al canal, custodia part de l’essència de Copenhague. Des de la seva privilegiada posició, tant proper al moderníssim teatre nacional d’òpera de Dinamarca i enfront del popular canal de Nyhavn, reafirma el seu lema: ‘autèntic, honest i estètic’.



I ho fa, simplement, oferint als visitants un espai sincer de retrobament d’expresions culturals, a través d’un pretext gastronòmic… potser aprofitant l'exclusiu aroma del restaurant veí Noma (repetidament nomenat millor restaurant del món…). Efectivament, tots els menjars del món convidats (el repertori és molt extens: brasil·ler, italià, mexicà, vietnamita, cubà, xinès, marroquí, libanès, tailandès…) però també música, art i moda d’arreu.


Potser el mercat de Torvehallerne (que protegeix l’excels Mikkeller&Friend Beershop, a dues passes del nostre apartament) va obrir el camí a la divulgació gastronómica intercultural; si bé Papiroen ha fet el salt integrador definitiu, oferint un macro-espai de participació i diàleg com a marc de connexió amb la ciutat. Cada food stall aporta una idea, una oportunitat, que alhora en produeix altres en conjunt… sumant, cooperant i treballant en equip en un mateix entorn profesional. Un lloc immillorable per a replantejar i considerar la propia identitat personal i col·lectiva…



En aquest escenari excepcional homenatjo, per fi, el popular smorrebrod danès... degustant un sándwich obert, de sègol, amb una deliciosa muntanya d’arengades en escabetx, ou d’ur, maionesa, ceba… i altres ingredients que no reconeixo, rendit a la fabulosa inspiració del cuiner. Per a rematar-ho em dedico la sublim porter de la cervesera local Bryghus! Simplement: wuauh!



Enllaç a:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada