10 de febrer del 2017

HA NASCUT UN CACHE!

Debutem en l'epicentre talaiòtic de l'illa de Menorca... Ho diu l'eslògan: 'Idò sí, som (els migjorners) els més talaiòtics'!


Hem perseguit tantíssims catxés... la majoria capturats (malgrat alguns s'han resistit), que els podríem comptar per dotzenes, en territori català i arreu d'Europa. Qualsevol sortida és uns magnífica oportunitat (molt dens és el mapa...), una excusa per a jugar a fer d'explorador i compartir una estona ben divertida. Però mai, fins el mes de gener passat, havíem afegit oficialment un catxé en aquesta extensíssima col·lecció que dóna la volta al món.



Doncs bé, ja tenim publicat (i amagat!) el nostre primer tresor. Ens estrenem en terres menorquines, just on ja teníem l'ull posat des de fa temps: al poblat talaiòtic de Sant Agustí.


Al poblat en el seu conjunt hi arribem després d'un agradable passeig, seguint els rètols, més enllà del lloc de Sant Agustí, ja abocat pràcticament al barranc de Binigaus, i pràcticament damunt de la magnífica Cova des Coloms i, en especial, de la Cova veïna de Na Polida.



L'amagatall d'honor, precisament, el fem recaure en un dels talaiots més significatius d'aquesta cultura que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat. El talaiot de Ses Bigues de Mata té una enorme cambra interior i encara conserva algunes bigues d'ullastre del moment de la seva construcció.



Més enllà s'intueixen les restes disseminades de cases, patis, sales hipòstiles i taules d'època posttalaiòtica...


...i fins hem descobert el forat des d'on, suposem, s'extreia el marbre de la Cova de Na Polida, ja fos amb permís o clandestinament, i un fòssil molt ben definit d'una petxina!


Els menuts exploradors ja han triat el lloc exacte, ben a prop del talaiot principal. Revisen el contenidor i s'afanyen en trobar l'encaix perfecte entre tantes pedres.


Foto de grup: molt a prop del catxé...


Sí, de veritat que hi és... i en l'interior del contenidor hi ha amagats alguns artilugis ben divertits. Aquests dos joves us ho explicarien tot...


Endavant; us convidem a visitar aquest entorn preciós i, de passada, a cercar el nostre tresor:


I, avui ho puc dir, algú ja ha estrenat el nostre petit catxé..., l'ha desenterrat i ho ha informat al web. Confiem properament visitar-lo, fer-ne el manteniment oportú, i revisar impacients el llibre de visites o logbook, per a comprovar quants curiosos s'hi han acostat...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada