14 de febrer de 2017

FESTES DE SANTA EULÀLIA 2017

De nou, i és que els mesos volen..., immersos en l’èxtasi festiu d’hivern a Barcelona, commemorant a la soferta copatrona de la ciutat. A l’habitual concurrència turística, que ja no es limita als períodes vacacionals, s’afegeix aquest cap de setmana un ampli espectre ciutadà local amb ganes de patejar el laberint gòtic barceloní mentre persegueix les tradicions més populars i folklòriques, de dia, i de flipar amb altres performances de llum i música, de nit...


Així que, irremeiablement, sortim de la Vila per a baixar a Ciutat... per a perdre’ns entre la multitud. És tota una experiència mística deambular per la Rambla de Canaletes, a la recerca del majestuós Palau de la Virreina, on reposen totes les gegantes i gegantones de Ciutat Vella que acompanyaran a l’amfitriona Laia en la processó dominical.Un cop fetes les salutacions oportunes ens endinsem en l’epicentre festiu... per a resoldre un caprici que acomodem any rere any. El nostre sopar al genuí american burguer del carrer Princesa aviat l’inclourem al programa oficial de les Festes de Santa Eulàlia!I és que ens encanta l’estètica USA del local i, per descomptat, l’assortit d’hamburgueses que ofereixen... Tot segueix al seu lloc: l’atenció i simpatia dels cambrers, la qualitat de la carn, les inequívoques butaques de cuir vermell, els mini juke-box damunt les taules... Em tempta per igual: tant el somni de la mítica ruta 66 per l’oest americà com la memòria d’aquella incursió per la costa est ianqui en el viatge de nuvis de fa just set anys enrere a Nova York......febrer de 2016:
La cloenda, tradicionalment, la reservem al deliciós milkshake compartit... Enguany, de maduixa!


Reposem benzina en el sortidor clàssic de la petrolera Gulf, abans d’enfilar el carrer de Jaume I cap a la plaça de Sant Jaume, on ens sorprèn el mapping Colorama a la façana de l’Ajuntament, molt animat i ple d’il·lusions òptiques. I encara, en aquest certamen nocturn de ‘Llum BCN’, ens entretenim amb l’experiència immersiva al claustre del Museu Marès, i amb les projeccions davant l’Arxiu Històric de la Casa de l’Ardiaca. L’últim cartutx el dediquem, oportunament, a la patrona d’hivern... aprofitant que no ens traeixen les seves habituals llàgrimes. En el carrer dels Banys Nous gaudirem de la millor seqüència possible: la comitiva de gegants davallant en estricte renglera per la Baixada de Santa Eulàlia, on diu la llegenda fou martiritzada despietadament...Enllaç a:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada