25 de maig del 2017

MONTSENY, ACTE 2: CURSA DE LA CERVESA

Tal dia com avui, vint-i cinc anys enrere, l’irrepetible Barça del Dream Team es refundà gloriosament damunt la gespa de Wembley, en una nit londinenca inoblidable: ‘toca Stoichkov, para Bakero, pica Koeman...’; i tal dia com avui, però retrocedint només deu anys, nasqué una cervesera prodigiosa al poble de Sant Miquel de Balenyà... oportú enclavament a la falda del Montseny.



Cervesa del Montseny, amb motiu d’aquest 10è aniversari, ha organitzat un Open Day ple d’activitats: portes obertes a la fàbrica, degustació de cerveses convidades (a més de l’exquisit repertori de les ‘Montseny’, per descomptat...), actuacions de castellers i bastoners, música en directe, i... la primera edició de la Cursa de la Cervesa!



Una fórmula inèdita i sorprenent: un cros de 10 quilòmetres, circular, amb sortida i arribada a la seu cervesera que, amb el ferm compromís de promoure l’esport i el consum moderat i responsable de cervesa artesana, disposa quatre avituallaments insòlits...


Davant l’expectació d’una estrena tant excepcional, ens congreguem davant les portes de la fàbrica del Montseny... ben a prop de la renglera de sortidors que dispensarà l’assortit cerveser. Arrenquem damunt l’asfalt del polígon amb un quart d’hora de retard, per a enllaçar amb un camí que ens permetrà creuar les vies del tren i continuar, ara sí, per camins de terra entre camps de conreu. M’he deixat endur per un ritme frenètic, que em passarà factura més endavant..., per a posicionar-me en el grup capdavanter, i reconèixer allà al fons (quilòmetre 2,5) la carpa del primer avituallament: una degustació de 10cl de Montseny Blat!






Malgrat la promesa d’un circuit planer i apte per a tothom, fa estona que s’alternen els trams de pujada (on trec la llengua) amb altres de baixada (on recupero). No és una cursa per a competir!, em repeteixo inútilment, sinó per a gaudir d’una aposta festiva i innovadora. Davant meu pràcticament ningú s’atura al segon avituallament (quilòmetre 5), i amb això un servidor no fa bromes ni tonteries: segon tast de 10cl... de Montseny Malta!


Wuauh, no hi ha millor estímul ni al·licient... (malgrat segueixen els continus puja-baixa aparentment inofensius), així que resisteixo al maleït ritme per a donar-me el gust plàcid i seré en el proper avituallament: la Montseny Negra! Suporto l’envestida i ímpetu d’alguns perseguidors, que m’avancen sense contemplacions mentre em rendeixo a assaborir tranquil·lament aquesta deliciosa stout.

Últim tram del cros, amb aquest desconcertant regust maltós i torrefacte dins la boca... Distingeixo a la llunyania el polígon industrial de Sant Miquel de Balenyà, mentre resseguim les vies del tren..., per a encaixar una llarga recta d’arribada des d’on veig l’arc inflable d’arribada. Esprint final i... (allà hi ha en Martí i n’Arnau!) encaixada de mans a la menuda afició, incondicional, que espera excitada l’arribada dels corredors.



Somriures, petonets, i màxima satisfacció: vint-i-tresena posició general, amb un temps final de 42’17’’ (aturades incloses!). Encara esbufegant m’acosto a la carpa de l’avituallament final: una consumició de Montseny Lupulus acompanyada d’un entrepà de botifarra!




Segueix festa, música i gegants! Passegem entre gloriosos fermentadors, dipòsits i alambins...






...i descobrim les entranyes d’una cervesera tant reconeguda, abans de lliurar-nos a l’oferta birraire de l’exterior. Brindem d’inici amb la doble IPA Pirata incendiària de Súria Ay Carmela, i repetim brindis amb una imperial brown ale envellida en bótes de bourbon, exquisida col·laboració local amb els ianquis Against the Grain... I encara un altre brindis de l'Edbeer Maracuya's Edition... sempre trobem motius poderosos per anar brindant.




Sembla que les llargues cues en l’avituallament final han generat força malestar i disgust entre els corredors afectats...; es diria únic aspecte negatiu en l’estrena d’aquesta cursa, que potser ha vist desbordada la previsió de participació (més de sis-cents corredors!). Nosaltres, en aquesta incòmode conjuntura, ens anem totalment reconfortats (amb una ampolla de la cervesa commemorativa de l’aniversari FlorAle sota el braç) cap a l’última part d’aquest meravellós espectacle al Montseny en dos actes (Gualba i Sant Miquel de Balenyà) i un sensacional epíleg final (a Aiguafreda)...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada