4 de maig del 2017

'RAVALEJANT'

En Martí renova el seu DNI, amb signatura pròpia!, des d'avui vàlid fins al 2022 (aviso: imprescindible Cita Prèvia).




Abordem el Raval des del carrer Comtal, on l'aclamat hotel Ohla Barcelona ens adverteix que ara ens caldrà estar ben atents a tots els detalls, així que... ulls ben oberts!



Pel carrer de Santa Anna, just abans de creuar la Rambla (de Canaletes) en Martí ja ha caçat un parell de dòcils coloms.


Més enllà de la històrica i emblemàtica cocteleria Boadas del carrer Tallers, un cop tombem pel carrer de les Sitges, topem amb la mítica Ovella Negra: santuari i camp de batalla de molts adolescents actuals i dels qui un dia ho vam ser, enlluernats per litres de cervesa i calimotxos a baix preu...


Permeteu-me un proverbi fantàstic, capturat en l'altell d'una de les tantes botigues clòniques que abarroten el barri... carregades d'articles inútils 'made in China'... i sotmeses a guiris i turistes de somriure fàcil i butxaca lleugera...: 'Ahir és història, demà un misteri, avui és un regal'.


Els missatges amb llaunes per les parets també sovintegen... igual que pel barri de Gràcia. Ens encanta perseguir aquest art visual de carrer, sovint amb pretensions poètiques... malgrat alguns deixen en Martí ben confós: 'Vull viure d'aventures i vull viure-les amb tu, perquè sé que també ho vols' (aix, potser ja ningú recordi la sintonia de tancament dels dibuixos de Bola de Drac Z...).


Ens deixem sorprendre, sense rumb, dins d'aquest caòtic laberint incomprensible... Si aquestes parets parlessin, molts no reconeixeríem Barcelona. Qualsevol camí ens aboca, inevitablement, al bulliciós i extraordinari Mercat de Sant Josep, popularment conegut com a Boqueria!


I tant de caminar, és l'hora de l'aperitiu... just en el perímetre exterior d'aquest atapeït Mercat, a la insòlita plaça de Sant Galdric, enmig de parades de cols, carxofes i pebrots vermells...


Ens ha seduït l'autenticitat del bar Papitu, en aquest aparador-terrassa exclusiu, que contrasta amb la minúscula barra, des d'on resseguim l'anar i venir de turistes, clientela i altres personatges imprevistos... anònims, extravagants, inclassificables; tots dibuixem Barcelona. Ens dediquem el saborós privilegi de dues txeques torrades Pilsner Urquell sense filtrar d'edició limitada!


Amb la panxa satisfeta remuntem el barri, de nou, i encara ens desviem fins a la rèplica del mural de l’artista i activista nord-americà Haring, restituït ben a prop del MACBA, com a reivindicació i crida al compromís social en un barri de la ciutat especialment vulnerable ‘Todos juntos podemos parar el SIDA’.



Esquivem la nombrosa concurrència d’skaters (ells també esquiven les ordenances municipals) de la plaça dels Àngels per a rendir-nos a la placidesa i comoditat del pati interior del centre de cultura CCCB, gustosament emmirallats en l'espectacular façana vidrada amb visera, premi FAD d'Arquitectura...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada