26 de juliol del 2017

FESTA MAJOR AL POBLE-SEC 2017

Poblenou, Barceloneta, la Ribera, Gòtic, Raval i Sant Antoni... tots ells tenen garantida com a mínim una cita, una visita honesta i gratificant, que ens permeti descubrir serenament algunes de les múltiples cares que atresora Barcelona, orgull (en ocasions deshonra i confusió) d’una ciutat sensacional.

En aquest itinerari urbà també reservem un reconeixement de glòria i admiració al barri del Poble-sec, un altre cúmul desgavellat, de peculiar caràcter i dinámica força agitada... víctima d’un turisme ascendent i un veïnatge cada cop més multicultural. La Festa Major del barri, tant estival i popular, és la nostra excusa:


Avui, estem d’aniversari, perquè el gegantó Ramonet de la Barceloneta, compleix vint-i-cinc anys... i ho celebrem, com sempre, a la plaça de Santa Madrona!



Seguir les passes de la cercavila ens aboca, inevitablement, a l’avinguda Paral·lel, just davant del popular Molino, a la placeta de la Bella Dorita, on hi ha instal·lada la fira infantil.



Redrecem la marxa pel carrer de Blai, fins a topar amb la mítica taberna de La Bohème on, segons el cantautor Cesk Freixas: ‘Assegut a la Plaça del Sortidor, aquí t'espero com si fos el primer bar, La Boheme on comença el carrer Blai,
que és la petita rambla del Poble Sec (...)’


I, per descomptat, obeïm la tradició anual de sopar a Can Margarit, magnífica bodega i taberna casolana, amb molta personalitat, del carrer de Concòrdia, per a insistir en el suprem conill a la jumiliana... entre tantes altres excel·lències.




Provarem d’ensopegar un ‘despacito’ d’en Fonsi, un Sarandonga també ens estaría prou bé, per a ballar plegats enmig de la concorreguda plaça de las Navas, però just queden energies per a acostar-nos al Museu Nacional d’Art de Catalunya per a tafanejar entre les col·leccions d’art romànic, gòtic i modern... Hem caçat el mural sobre cerámica de Joan Miró que, fins no fa massa, presidia el vestíbul de l’edifici dels serveis centrals del Departament d’Ensenyament...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada