28 de febrer del 2018

MARATEST 2018 - 30km - 2h28'22''

Molts lamentàvem, fins el passat diumenge, el trencament d’un idil·li aparentment consolidat i merescudament elogiat per una fidel concurrència runner en aquesta avantsala de la Marató de Barcelona. La Maratest, després de sis anys de flirteig amb la ciutat de Badalona, ha fet un salt per damunt la plana barcelonina per a aterrar per sorpresa al Prat de Llobregat, a la recerca de noves oportunitats i nous reptes.


El canvi no ha estat traumàtic ni radical, malgrat l’abandó de les bondats i atractius innegables de l’antic circuit badaloní, perquè l’organització ha sabut protegir i mantenir amb convenciment i determinació els punts forts acumulats en els darrers anys i renéixer amb una nova versió encara més forta i atractiva.


La Granja modernista de La Ricarda és un immillorable centre logístic i d’operacions per a desplegar la Fira del Corredor i acollir els dos mil cinc-cents corredors convocats. Entre l’aposta per la inexplorada i desconcertant línia 9 del metro, i la llarga cua per a recollir el dorsal, no he tingut opció de recrear-me en aquest interessant edifici, antic sindicat agrícola del Prat de Llobregat.



Estreno per fi aquest nou circuit de quinze + quinze quilòmetres, alternant alguns trams de terra pel Delta del Llobregat amb altres llargues rectes d’asfalt... en ocasions d’anada i tornada, provocant l’entretingut creuament amb altres corredors capdavanters i/o més endarrerits. A l’encís d’un espai natural tant exclusiu (i planer!), s’afegeix la distracció contínua dels avions que preparen l’aterratge a l’aeroport d’El Prat; hem supervisat les maniobres de Vueling, Norwegian, Ryanair... avui som, alhora, spotters i runners!


Dediquem un últim tomb pel Parc Nou abans de creuar la línia d’arribada (pels qui es proven en quinze quilòmetres) o la línia intermèdia (pels qui perseguim els trenta!). La segona volta és més còmode i menys densa; podem córrer millor i mantenir un ritme constant. Resseguim de nou l’estany de la Ricarda i la zona humida que l'envolta, plena de canyissars, i el perímetre de la terminal aeroportuària... fins a l’arc d’arribada, amb un temps final de 2h28’22’’. Nosaltres, com els avions que sobrevolen el circuit o els milers d'ocells que fan aturada en els aiguamolls en la seva ruta migratòria cap a l'Àfrica, hem 'volat' gustosament pel Delta del Llobregat. 


Llarga vida a la nova versió 2.0 de la Maratest! Celebrem-ho com es mereix l'ocasió...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada