26 de març del 2018

BARCELONA BEER FESTIVAL 2018 - 1a part

La Marató de Barcelona s'ha convertit enguany amb un teloner, excepcional, d'un altre certamen de luxe, absolutament ineludible: el Barcelona Beer Festival ha sabut emplaçar-se oportunament dins l'atapeït calendari que tanca l'hivern... i ja s'exhibeix amb merescuda arrogància molt a prop de casa (nosaltres l'hem caçat al carrer de Pi i Margall).



Celebrem amb entusiasme la setena edició (amb gloriosa estrena al convent de Sant Agustí, i successives pròrrogues a la Cúpula de Las Arenas i a la Sala Marqués de Comillas del Museu Marítim de Barcelona) novament a resguard d'un espai inqüestionable, per aforament i prestacions: el recinte firal de La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.




M’afegeixo a la modalitat experience, una versió de tast sensacional per als més incondicionals..., que em permet degustacions per només una fitxa (enlloc de dues o tres...). S’han disposat més de cent tiradors, amb una rotació premeditada de més de quatre-centes cerveses artesanes i de qualitat, de diversos estils i procedències... Ho recitava el cantant i compositor Lou Reed: ‘take a walk on the wild (beer) side’!

Em reclama la nostàlgia i esperit més punk dels Brewdog... més enllà de la seva reconeguda i popular IPA tropical, per a debutar amb una sublim english barley wine, inspiradíssima col·laboració entre els escocesos Brewdog i els ‘pirates’ de Súria.





Creuo l’Atlàntic per a rendir-me a l’edició especial del Festival, provinent de la prestigiosa cervesera Alchemist. Skadoosh, segons em comenten mentre em serveixen el tast en llauna, és una expressió definitiva i letal, prèvia a l’extermini.... per si de cas, que ens enxampi amb aquesta deliciosa american IPA entre mans!





Ens movem només uns quants estats, de Vermont a Michigan, per a enfrontar-nos amb la Green Zebra de síndria de Founders Brewing... i tornar novament al vell continent, perquè els hongaresos de Mad Scientist ofereixen (a més de la premiada DIPA Liquid Cocaine) una exquisida bomba de saborós mango!






Des de Rússia han aterrat delícies força contundents. La cervesera XP Brew ens sedueix amb una imperial stout envellida amb grans de cacau premium. Dos tiradors enllà, els canadencs habituals de Les Trois Mosquetaires alliberen la sobrecàrrega d’equipatge cerveser amb una nodrida clientela abocada a la Baltic porter aromatitzada amb cafè, xocolata, cireres negres i un subtil toc a fum: ‘all for one and one for all!’. I l’aroma dels tres mosqueters ens duu a la cervesera occitana de Le Cochon Volant, per a combatre amb l’amber ale Flying Pig, i rematar la gesta amb la contundent imperial stout Montsegur de la Brasserie du Quercorb envellida durant nou mesos en barrils d’Armagnac.






El fragor d’aquest combat despietat reclama una pausa immediata: ‘depois da tempesta de vem a bonança’. La cervesera Brewhands de Porto redreça el rumb amb Solera Baby, una cervesa àcida de fermentació mixta envellida durant sis mesos en barrils de vi Alentejo; ‘você é tâo linda...’. I amb un peu al carrer, encara em tempta la White Mamba dels holandesos de Two Chefs Brewing, una raresa albina de blat elaborada amb fulles de llima de Kaffir, amb notes cítriques i litxi; ‘funky beers, serious flavours!’.





Però aquest magnífic capítol cerveser no és concloent, encara s’afegeix un insòlit bonus musical que em catapulta amb una recelosa incursió a la sala Luz de Gas del carrer de Muntaner. El cartell és inequívoc: The Adams Family, Bryan Adams three-bute! L’atreviment, una insolència inadmissible, exalta per sorpresa als més descreguts amb un repertori insospitat: House Arrest de sortida i Kids wanna rock de tancament. Un tribut homenatge sorprenent, molt a l’alçada, amb la millor companyia possible...




Enllaç a:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada