21 d’abril del 2018

CAMINADA LLOBREGAT-BESÓS

...i matinem de valent... per a arriscar-nos en expedició subterrània dominical, metropolitana, fins al final del túnel de la línia blava: Cornellà Centre, inhòspit lloc de sortida de la caminada anual Llobregat-Besós de Barnatresc.


Els trenta quilòmetres, segons diuen, que ens separen de la meta a Sant Adrià del Besós, s'estrenen d’inici per insòlits paratges de la riba dreta del riu Llobregat, en sentit descendent, enmig d’un complex espai natural que aglutina alhora un munt d’infraestructures metropolitanes. En aquest corredor verd ens creuem amb alguns runners i ciclistes matiners, mentre creuem les entranyes del Nus del Llobregat i la grisor asfàltica de l’Autovia de Castelldefels, fins a endinsar-nos definitivament en territori urbà per la Zona Franca.




Deixem enrere el peatge i control fronterer de l'univers alimentari de Mercabarna per a iniciar una llarga travessa pel carrer número sis d’aquesta laberint industrial desert, articulat en una quadrícula de carrers longitudinals i transversals, enumerats a l'estil Manhattan...


...i solventar aquest periple sota les vies del tren del carrer A (de nou al Harlem novaiorquès)...



...i topar, ben a prop del deliri pre-Alimentaria del recinte firal de la Gran Via, amb l'ànima dels edificis que properament acolliran les conselleries de la Generalitat escampades per la ciutat (en incòmoda, tot i necessària, maniobra d'estalvi de les finances públiques).


Per a assaltar la plana barcelonina haurem de remuntar la muntanya de Montjuic que tenim davant nostre, en l'encaix que es dibuixa entre el mirador del Migdia i l'anella olímpica. Ens aboquem al vessant sud de Montjuic, en un entorn forestal i de magnífiques panoràmiques portuàries.



Coronem el cim en la terrassa rocosa que ressegueix el perímetre del Castell de Montjuic, antiga fortalesa militar... per a iniciar el descens des del mirador de l'Alcalde, a l'alçada dels Jardins de Joan Brossa, i voltejar l'Hotel Miramar fins a aterrar als confins del Poble Sec ben a prop ja de les Drassanes de Barcelona.




El turisme, i la mobilització massiva convocada per l'Espai Democràcia i Convivència per a reclamar l'alliberament dels líders independentistes presos, ens envaeix en el tram que transcorre pel passeig de Colom i el de Joan de Borbó.




Des d'aquí segueix un examen de cadascuna de les platges de Barcelona, en aquest precís ordre: San Sebastià, Barceloneta, Somorrostro, (interrupció per al Port Olímpic), Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, i Llevant.





El nostre passeig deu esgotar-se, perquè estem a Diagonal Mar, al costat del Parc del Fòrum, a tocar del riu Besós...



Confirmat: el circuit (llarg) s'acaba, amb una breu incursió a la plaça de la Vila de Sant Adrià, presidida pel seu Ajuntament. Una caminada força meritòria i complaent, de poc més de quatre hores, que ha donat força guerra a les cames i justifica sobradament un dinar de campions!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada