22 de gener del 2019

FIRA CERVESA SANT ANTONI 2019

Un any més (i ja en van cinc!), aquest combatiu trident salesià es conjura per a retrobar-se en un camp de batalla magnètic, que desborda nostàlgia i un munt d’episodis compartits durant l’erràtica travessa acadèmica d’adolescents... La Fira de la Cervesa del Barri de Sant Antoni, desplegada al carrer d’Urgell amb Floridablanca, és una magnífica excusa per a arreplegar-nos dins la primera corona d’influència d’aquella escola que, més per bé que per mal, ens va modelar inexorablement. Beneïts novament per l’eterna joventut, repetim la foto que immortalitza una tradició fantàstica.


Abans de posar-nos al dia (i explorar la comitiva cervesera) m’he acostat a l’antiga seu de l’ONCE... que el barri ha guanyat recentment com a flamant centre d’equipaments, i avui com a Fira del Corredor de la 41a Cursa de Sant Antoni, que es disputarà demà; n’Arnau ( en la categoria ‘benjamins’) i en Martí ( en la infantil) participaran en les curses infantils!


Ens agrupem al xamfrà de la històrica primera casa de l’Eixample... la casa Tarragó (més coneguda com la Carboneria), d’estil singular i polèmica sentència d’enderrocament pendent... La convocatòria d’aquesta edició aplega il·lustres locals (Almogàver, Birra 08, Edge Brewing), amb altres convidats sobradament gloriosos (Abirradero, Brewdog, Lambicus, Mikkeller), i una nodria selecció metropolitana i d’extramurs (Espiga, La Lenta, Nomada, Soma).


Dedico el tast d’estrena als cervesers d’Abirradero, amb insigne brewpub al barri veí del Poble-Sec. L’assortit magnífic que proposen inclou la ‘fruit beer’ Iberian Grape Ale, l’enginyosa IPAral·lel... i una ‘sublimíssima’ ‘IPA black’.


Desafio el fortí de Lambicus i l’exquisitat dels seu repertori belga amb un altre tast làmbic que proposa la reconeguda Mikkeller danesa. L’oportuna temptació s’ha rebatejat com a Spontasantantoni (per allò de la fermentació espontània), i es mereix una sonora ovació.


Tanco l’edició amb una aposta per la joveníssima cervesera Cierzo Brewing... Des de Saragossa m’ofereixen la digníssima ‘brown ale’ What a Mess!, una intensa i saborosa cervesa fosca que afortunadament no fa honor al seu nom...


I tanquem el cercle, respectant gustosament la tradició que ens empeny al bar Mañé. Declaro l’admiració absoluta a la mesurada llista de ‘platillos’ casolans que ofereix... tots suculentíssims; avui, premi repartit: fideus a la cassola, arròs mariner, canelons i bacallà amb samfaina... ben amanit amb un plaent ‘petricó’ de vi negre de la casa.


Els amics, encara que pocs, que siguin tots com el Xavi i l’Àlex! Per molts anys puguem afegir nous episodis damunt de tots els que hem anat compartint des què ens vam conèixer fa... trenta-cinc anys!


Per cert, finalment demà no hi haurà curses infantils... es confirmarà la temuda previsió meteorològica i plourà per a desconsol dels menuts esportistes; buscaré una altra oportunitat, ho prometo!


Enllaç a:


1a FIRA CERVESA DEL BARRI DE SANT ANTONI 2013


3a FIRA CERVESA DEL BARRI DE SANT ANTONI 2015


4a FIRA CERVESA DEL BARRI DE SANT ANTONI 2016


5a FIRA CERVESA DEL BARRI DE SANT ANTONI 2017


6a FIRA CERVESA DEL BARRI DE SANT ANTONI 2018


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada