11 de setembre del 2019

RECEPTA ESTIU MENORCA 2019

Presentem la recepta per a un estiu deliciós a Menorca. Enguany, als clàssics infalibles i habituals, hem afegit a les nostres vacances d’estiu alguns ingrediens addicionals que han fet encara més saborós i inoblidable el nostre record; prenem-ne nota:

Ingredients (per a 4 persones): CASA BEN POLIDA + FESTES DE SANT CRISTÒFOL + VELOMAR A SON SAURA + ALBUFERA DES GRAU + POSTA DE SOL + LA MOLA + AQUACENTER + CAVALLERIA + CAIAC.

Temps: preparació a foc lent, amb la calma, fem-ho durar tant com puguem...

Nivell: fàcil, no ens emboliquem amb turistades, estressos ni aglomeracions...

L’ingredient principal és una CASA BEN POLIDA al poble d’Es Migjorn Gran... un privilegiat centre d’operacions des d’on gaudir de l’autenticitat i la placidesa d’unes vacances de relax en família a Menorca; el millor campament base des d’on insistir, explorar, fruir, descobrir i admirar els incomptables atractius de l’illa.





Preparem-nos per a unes FESTES DE SANT CRISTÒFOL sensacionals, que aplegaran un any més revetlles musicals, replecs de caixers, jaleos, jocs infantils... i moltes rialles, pomades i pastissets.





Diu Antònia Font que ‘a sa Lluna no s’hi pot anar per ses estrelles amb un VELOMAR’, però sí per navegant damunt la mar llisa de l’Arenal de Son Saura... llençant-nos mil vegades pel tobogan vermell.


Aquesta recepta reclama patrimoni natural, i no hi ha lloc més extraordinari que l’espai protegit de s’ALBUFERA DES GRAU. Per això ens decidim per una visita guiada a través de l’itinerari de Sa Gola, que ens permet entendre la importància de l’equilibri en l’ecosistema de Menorca i del sistema dunar com a barrera protectora a primera línia de la platja. Descobrim fantàstics miradors (i curiositats de l’Illa de’n Colom), llargues passarel·les de fusta, comportes que regulen el flux d’aigua a sa Gola, i la flora i fauna més comuna ( i protegida alhora) de Menorca... representada per una tortuga que es creua davant nostre!



Persistim amb un altre clàssic d’estiu a Menorca, malgrat corregim el rumb dels darrers anys per a delectar-nos amb una POSTA DE SOL a l’empara del far de Punta Nati enlloc d’Artrutx. L’embruix de l’entorn, malgrat l’horitzó s’ha embrutat amb alguns núvols, és absolut... Traspassem el traç del tram 10 del Camí de Cavalls fins als peus del mar salvatge i immens, i ens enfilem en els impressionants penya-segats, sota la pacient i serena fermesa del far, per a rendir-nos al meravellós espectacle de la Natura.



Encertem amb una altra visita guiada, que Martí i Arnau encara no coneixien: la fortalesa de LA MOLA, una meravella de l’enginyeria militar a l’entrada del port natural de Maó. Ens ha encantat conèixer les interioritats d’aquesta obra faraònica, en aquest emplaçament estratègic i tant fotogènic... Martí i Arnau s’han mostrat molt atents amb el joc de pistes i orientació que han de resoldre durant la visita, i molt sorpresos amb l’impressionant canó Vickers que corona el complex.




L’estiu és una ocasió oportuníssima per a regalar-se tot un dia en un parc aquàtic. Afegim per tant a la nostra recepta d’enguany un AQUACENTER a Calan Blanes, en companyia d’amics i cosins... i llancem-nos entre rialles pel Black Hole amb un flotador biplaça, pel River Adventure amb un flotador individual, pel Giant Slide i pel vertiginós Kamikaze!




Un altre ingredient, màgic, al nord de l’illa... més enllà dels fotogènics molls de fusta del port de Sanitja, triem la Cala Viola per a remullar-nos. El cap de CAVALLERIA està envoltat per un fons marí espaterrant, que diuen fins amaga galeons, canons i botins d’antics pirates... En el punt més septentrional de l’illa, on acaba la carretera (i Menorca!), s’alça majestuós el far primogènit de Cavalleria, que allotja un interessant Centre d’Interpretació i alhora un bar on avituallar-se...


A la recepta només li falta un ingredient perquè sigui prou saborosa i exquisida: un passeig en CAIAC amb la padrina! Una aventura fantàstica per a Martí i Arnau, i un esforç encomiable per a la Laura que haurà de remar pels tres fins a la menuda cova que amaga l’illot de Binicodrell. El reportatge subaquàtic que ens permet la seva càmera ens ha fet riure molt a tots... fins una de les fotos m'ha recordat moltíssim la portada de l’àlbum Nevermind de Nirvana!





Afegim al plat la resta de sabors que l’ànim reclami en cada moment, i gaudim-lo relaxadament, a temperatura ambient. Per molts estius com aquest... bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada