22 d’octubre del 2019

DISNEYLAND PARIS (5) - Setembre 2019

Les atraccions, a Disneyland París, poden ser una magnífica excusa... però l’autèntica màgia del Parc ens ha captivat tant a través dels diversos espectacles que es programen diàriament com amb les fantàstiques oportunitats d’abraçar-nos amb els personatges Disney.

Durant el 2018, la clàssica temporada Halloween es convertí en la del 90è aniversari de Mickey, per a finalment estrenar el radiant ‘Nadal encantat de Disneyland’. Per aquelles dates vam enviar la carta als Reis d’Orient amb el nostre desig de visitar el Parc durant el 2019, per això estàvem molt atents a les quatre temporades programades fins al setembre: la celebració d’Star Wars ‘Legends of Force’, el Festival de Pirates i Princeses, els Superherois de Marvel, i el Rei Lleó i de la Selva.


I... bingo!... les invitacions que rebem de Ses Majestats ens emplacen a l’oportuníssim debut del ‘Festival du Roi Lion et de la Jungle’. Durant aquesta temporada es programen espectacles i shows exclusius relacionats amb les meravelloses pel·lícules i personatges de El Rei Lleó i de El llibre de la Selva. Hem suportat amb bon humor, i amb la companyia de Jessie de Toy Story!, la llarguíssima cua i expectació del majestuós espectacle Le Roi Lion et les Rythmes de la Terre a l’immens Frontierland Theater (només quatre sessions cada dia!) per a garantir-nos una ubicació excel·lent i gaudir d’un extraordinari musical que ens sabem de memòria, i que sintetitza en mitja hora la disputa del poder entre hienes i lleons. Magnífica escenografia, sensacional posada en escena, i prodigioses veus en directe dels trenta o quaranta actors damunt l’escenari; inoblidable!



Central Plaza, just davant del Castell, és l’escenari escollit per l’espectacle Le Rythme de la Jungle, on es retroben Mickey i Minnie amb Baloo i Rei Louie en la seva particular expedició selvàtica. En Tic i Tac (Chip i Dale per a molts, malgrat per nosaltres segueixen essent Chip i Chop) també s’han afegit al show i s’han entusiasmat molt en veure’s en la samarreta del Martí. Des de la nostra primera fila saludem i donem la mà als personatges al ritme d’unes animades cançons que s’encomanen moltíssim, per això les taral·legem sense adonar-nos tot el dia...




Encara trobem l’ocasió, i encert absolut, per a participar en la divertidíssima sessió de ball de Timon’s Matadance, ben a prop de Pirate’s Beach, on Timon i Pumba repassen amb molt d’humor la coreografia d’una cançó, i on recluten voluntaris per a practicar els moviments... En Martí, assegut a primera fila, ha estat un dels escollits i ha assajat el ball davant de tothom seguint les instruccions, per a convertir-se (i ho acredita amb la medalla que s’ha guanyat) en un autèntic Matadancer!




Un altre show molt recomanable, sense cues!, al Discoveryland Theatre: Mickey et son Orchestre PhilarMagique. Un viatge per algunes escenes clàssiques de Disney a través d’un concert esbojarrat de cançons molt populars... com ‘Be our guest’, ‘I just can’t wait to be king’, ‘A whole new world’... L’aventura de l’ànec Donald intentant governar una orquestra embruixada per en Mickey ens fa riure molt... els continus efectes especials en pantalla gegant 4D fins ens han esquitxat en l’escena de la gruta submarina d’Ariel...


A Walt Disney Studios Park hem topat amb la joia de la corona, per a nosaltres un espectacle genial, de 10!, imprescindible: Mickey et le Magicien. En l’immens teatre Animagique gaudim d’una actuació familiar molt premiada, plena d’efectes especials i amb quatre exitoses temporades dalt de l’escenari, on Mickey demostra amb entusiasme que la màgia alimenta els nostres somnis. El taller d’aquest àtic està ple d’artefactes i objectes curiosos que prenen vida i que ens transporten a moments màgics amb la visita de la Ventafocs i l’encís de Bibbidi-Bobbidi-Boo, de Rafiki amb l’Historie de la vie (la platea s’omple d’animals de la selva), del Geni d’Aladdin amb Friend Like Me (a l’estil Broadway amb claqué), de Lumière amb Be our guest (sensacional coreografia), o Elsa de Frozen amb l’espectacular Let it go... i amb un final que no revelaré, simplement apoteòsic i sorprenent: ‘make your dreams come true!’


Encara dins l’àrea del Backlot d’Studios, per especial èxtasi del menut de la família (n’Arnau és de cotxes i en Martí d’animals), ens acostem a l’espectacle de Moteurs... Action! Asseguts davant d’una plàcida i agradable placeta d’un típic poble francès (distingim en aquest escenari tot tipus de detalls) vivim en primera persona el rodatge d’una acrobàtica persecució d’una pel·lícula d’acció. Apareixen motos i cotxes sorprenents (també camions i l’inevitable Lightning McQueen) derrapant sorollosament i saltant pels aires, entre les parades de fruita i verdura del mercat, destrossant finestres i aparadors, esquivant l’espectacular explosió d’una benzinera. Un autèntic show de Hollywood, ple d’efectes especials i pirotècnia... l’Arnau encara està flipant!



La nostra visita a Disneyland ha coincidit amb el certamen anual gastronòmic de Le Rendez-Vous Gourmand, que ofereix delícies i temptacions d’alguns països europeus com Grècia, Itàlia, Espanya (sí, esclar: paella, gaspatxo i sangria), Bèlgica (l’orgull dels gofres i cerveses pilsner Jupiter 25cl. a cinc euros!), amb especial esbargiment en les regions franceses de la Bretagne, Savoie, Antilles, Alsace... interessant ocurrència, llàstima d’uns preus exageradíssims.


L’espectacle, amb majúscules, que ningú es vol perdre és la Disney Stars on Parade: una màgica cercavila que creua Fantasyland fins a Central Plaza i recorre Main Street USA fins a Town Square. Només ofereix una oportunitat al dia, exactament a les 17.30, per a recrear-se amb les simpàtiques coreografies musicals, i amb el munt de personatges Disney, i amb les sorprenents carrosses de Toy Story, The Lion King, The Jungle Book, Peter Pan, Finding Nemo, Frozen... i amb l’imponent drac (que escup foc per la boca!) que tanca la cercavila. La parade esprem i sintetitza l’essència Disney en un show imprescindible, per això compensa agafar un bon lloc amb prou temps, i si cal repetir-la des d’una altra perspectiva (nosaltres vam al·lucinar el primer dia davant la pizzeria Bella Notte de Lady and the Tramp a Fantasyland i vam assaborir-la l’últim davant l’anunci de la tassa que fumeja del Coffee Grinder a Main Street).








I permetem-nos encara la bogeria final del Disney Illuminations: l’espectacle nocturn diari que ens ha merescut dues hores de suplici i aplom per a reservar un lloc òptim des d’on gaudir dels crèdits finals de Disneyland. Tots els dies, coincidint amb el tancament del Parc, Central Plaza i la resta de Main Street s’omplen de milers de visitants per a acomiadar l’embruix de Disney fins l’endemà. S’ha de viure per entendre el disbarat col·lectiu, un propòsit de paciència infinita i fe absoluta després d’un llarguíssim dia de gent, llargues cues i cansament acumulat... Un epíleg intolerable i calamitós, si no fos perquè en recordar-ho encara ens emocionem. Un punt final inexcusable, un piromusical superb: uns vint minuts de projeccions damunt del Castell (uff, pell de gallina), acompanyades de precioses melodies Disney i focs artificials que mantindrem sempre més en el nostre record. Wuauh... espectacular!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada