19 de gener del 2024

VACANCES A NORUEGA - agost 2023 - dia3


Després d’un plaent descans i un generós esmorzar buffet al fabulós Scandic Neptun ens acostem a la plaça de Byparken i atrapem el tren lleuger per a visitar, onze parades enllà, l’església medieval de fusta de Fantoft. Desembarquem en una zona residencial deserta als afores de Bergen, sota una pluja impertinent, i resseguim l’escassa senyalització en aquest entorn remot fins als peus de l’església... que ens sorprèn solitària dalt d’un turó, espectacular, deliciosa enmig d’un bosc frondós, tant fosca i inquietant, custodiada per una dracs que guaiten des de la teulada...



Encertem el menut vaixell històric de Beffen, camuflat amb encant en l’agitació caòtica del moll de Bryggen, i gaudim de la pausada navegació de l’entranyable i veteraníssim pilot (ens confessa: a les portes de la jubilació!) per a connectar en ruta panoràmica circular molt autèntica les nostres properes visites: el Norwegian Fisheries Museum i el Bergen Aquarium.



En la nostra plàcida i serena navegació, distingim l’immens edifici del Norwegian Fisheries Museum ancorat al moll, amb la seva imponent estructura de fusta i coberta vermellosa. En el laberint de pisos i sales del museu, antics magatzem del port històric de Bergen, trobem un munt d’exposicions i ginys interactius didàctics sobre la pesca a Noruega... per descomptat molt dirigits als més joves. Dues hores més tard, explorada també a fons la botiga del museu, esperem el nostre mini-creuer en els seients de l’encantador moll, al costat d’una temptadora cafeteria, per a travessar el port fins a la península de Nordnes.



L’Aquarium de Bergen, malgrat el preu, és una opció perfecta per a refugiar-se en família un matí de pluja. Sabem que és un aquàrium modest, per això ens sorprenen les enormes piscines exteriors ocupades per pingüins i lleons marins, i l’extens programa d’activitats i propostes diàries. En l’interior, a més d’una àmplia zona de descans i esbarjo, trobem molta fauna marina noruega, però també peixos exòtics i altres espècies tropicals i d’arreu del món... rèptils, cocodrils, serps, piranyes i un túnel per a passejar sota taurons!



La península de Nordnes és una sorprenent descoberta: ens meravella la quietud i placidesa dels seus carrerons empedrats, la delicadesa de les seves cases de fusta i la bellesa plàstica de les cases de color i de les flors escampades per balcons i portals. La lleu pluja que ens acompanya accentua el confort i calidesa darrera cada finestra i envernissa encara més cada enquadrament.



Ens resistim a abandonar aquest barri adorable... per això ens aturem en un bar davant del mar, que ocupa part de l’antiga fàbrica de sardines UFF Verftet, reconvertida en un destacat centre cultural de Bergen. Des d’aquesta drassana les vistes al fiord són fantàstiques, més encara quan les contemplem des dels finestrals de l’USF Verftet amb una parell d’exquisides cerveses noruegues Nogne.



Quin bon record ens emportarem de Bergen... ens ha captivat en aquesta visita fugaç de només dos dies. Reservem el passeig final, i la nostra foto de comiat, davant la façana marina amb les cases de fusta pintades de colors del turístic barri de Bryggen... bonica estampa que gravem com a deliciós souvenir en la memòria d’aquest viatge.



I en la nostra recta final a Bergen, en l’últim sospir per aquesta deliciosa porta d’entrada als fiords noruecs, arrossegant somrients a les vuit del vespre les maletes davant l’estació de tren, a punt d’embarcar en el tren cap a Oslo i repetir l’aventura nocturna d’abans d’ahir... ens aborda un gir imprevist, un contratemps que ens amoïna: ‘train cancelled due to weather conditions!’. I, desconcertats, comença una altra aventura frenètica que no esperàvem...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada