15 de juliol del 2015

UN CAFÉ AL CARRER DE TORRIJOS

Els carrers peatonals m'atrauen, no hi ha dubte. Aquest és el principal motiu, però no l’únic, que atorga un magnetisme i atracció irresistible al carrer de Torrijos del barri de Gràcia.


Podríem obviar la seva toponimia: el senyor Torrijos fou un militar i polític castellà, poc més a dir; però no podem passar per alt els diversos al·licients que es reparteixen al llarg dels seus escassos tres-cents cinquanta metres, des del mercat de l’Abaceria fins al carrer de l’Or.


Una ràpida síntesi inclouria una antiga vaqueria, les representacions mexicanes en versió restaurant a Chido One o per emportar a Teicawey, l’original pastisseria Naná Yoti, la bohèmia del Cafè del Teatre, el concorregut bar de copes Chatelet, un tercer testimoni de gastronomia mexicana a la Cantina Machito (si Nova York presumeix d’un Little Italy a Gràcia tenim El Petit Mèxic), els populars cinemes Verdi Park, l’ambient intelectual i els billars del Salambó, la pòspera escola de ball d’swing i lindyhop, la masoveria de la Virreina reconvertida en convent de monges i, com a cloenda perfecta, l’acollidora plaça de la Virreina, on l’església de Sant Joan s’exhibeix definitivament.


Dels darrers a afegir-se a la llista i que, vés per on, motiva aquest post és el Mama’s Café, singular banderer de cuina ecològica i sensibilitat artesana de servei ininterrumput, estètica minimalista i generós i cordial amb els més petits de la casa. 




Encaixat a la planta baixa d’un immoble de l’any 1898, respecta amb simpatia la distribució d’una vivenda de l’època. El saló que dóna al carrer s’ha transformat en barra i menjador principal, amb decoració senzilla i paviment original. 






L’estret passadís que distribueix cuina i sales posteriors deixa entreveure l’estupenda terrassa al fons del local. Abocades al jardí exterior hi ha una sala, a l’esquerra, amb una extensa taula per a degustar en companyia o en grup i, al costat dret, una altra sala reservada a l’espai lúdic i de joc per als més menuts.

 



La terrassa ens captiva definitivament, per la delicadesa dels petits detalls que anem descobrint i pel silenci que s’hi respira. És el jardí que tots voldríem tenir a casa per a gaudir-lo en la intimitat i per a compartir-lo amb els amics.





Mama's Café, per descomptat, però també Papa's, no ens exclogueu!, que la majoria en sortim encantats.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada