13 de maig del 2016

PASSEIG PEL DELTA DEL LLOBREGAT

L'Espai Natural del Delta del Llobregat, a l’ombra dels merescuts elogis i reconeixements que acumula el Parc Natural del Delta de l’Ebre, presenta modesta i humil candidatura. En aquesta valuós rànquing d’àrees humides naturals protegides, la proximitat a una metròpoli tant nociva (i sovint destructiva) com Barcelona rebaixa instintivament qualsevol mèrit (un tracte que també suporta el magnífic Parc de Collserola). Malgrat el descrèdit popular, reivindico el ric ecosistema deltaic que provoca el riu Llobregat en arribar al mar que, tot i encaixat entre el Port de Barcelona i l’aeroport del Prat, es mereix un passeig contemplatiu.



El més impactant, per als més petits, no seran les llacunes, ni la vegetació que envolta els estanys, sinó les aproximacions del avions que sobrevolen el Delta abans d’aterrar a la pista principal. L’espectacle, molt venerat pels nombrosos spotters (autèntics caçadors d’avions), es pot seguir des dels miradors estratègicament ubicats.




Els més experts identifiquen maniobres, rutes i procedències, i es meravellen amb l’arribada d’un Airbus A330 o un Boeing 757. Nosaltres únicament reconeixem alguna companyia del vol... molts de Vueling, bastants d’Easyjet, uns quants de Lufthansa, algun de Delta Airlines i molts altres que ni idea...




Es proposen diversos itineraris curts, degudament senyalitzats amb indicadors de colors. Si apostem pel vermell ens acostarem al riu i veurem a l’altra vora l’estació depuradora del Baix Llobregat, el Polígon industrial del Prat i els dics del Port de Barcelona; si optem pel groc creuarem els estanys del Remolar i la Murtra, destí habitual dels aficionats a les aus aquàtiques, tant diverses i valuoses.




I potser el passeig ens duu fins a la llarguíssima platja del Prat, on hi ha zones infantils damunt la mateixa sorra i... bingo!, diversos ‘xiringuitos’ on consumar l’aperitiu. El millor? No es troba ni a vint minuts de casa nostra... 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada