25 d’octubre del 2017

VFC 2017 - Can Batlló

No, no és la fantasia modernista del mestre Gaudí... sinó la realitat d’una època industrial gloriosa... Can Batlló, tot i l’equívoc del nom, no és el símbol artístic ni la joia arquitectònica del sumptuós passeig de Gràcia barceloní sinó el testimoni d’una indústria tèxtil molt efervescent al barri de La Bordeta. Avui, enmig d’aquest magnífic llegat històric, d’un alt valor arquitectònic i patrimonial, es desplega la fira VFC (‘vine a fer cervesa’) per a difondre i realçar les bondats i excel·lències de la producció cervesera local i artesana.



En el carrer 11 de juny, accés principal al bloc 11 i a la majoria de naus recuperades per a l'ús veïnal, s'estén la fira-taller de cerveses artesanes... 
Ens estrenem amb Senglaris que, des del seu ‘Molí del Vent’ del Parc de Collserola, ens ofereix una doble IPA bastant contundent..., especial i inèdita, per zero euros!: no ho sabíem, però qui s’acaba el barril gaudeix de consumició gratuïta.


Ben a prop ens sedueix Barna-Brew, amb el seu 'Brussels-Barcelona beer love affair'! Un idil·li fantàstic, que ens empeny a una singular brown-blanche amb jengibre: cos belga, esperit català!


Immersos en la música en directe i el bon ambient que pren l'espai, fem un pas endavant, decidits, per a caçar la Toca Fusta, una creació de la cervesera Hope menys explosiva del que pensàvem: una american strong ale de 9% envellida en bótes de brandy!



El punt final el reservem a la 'fruit american wheat ale-blanche' carregada de mango de Mas Malta; un postre molt oportú, tant equilibrat i refrescant...


No ens ha calgut lluitar per guanyar, sublim premonició d'un país obstinat i perseverant... entre tots teixim somnis, reptes i il·lusions.



Llarga vida a la cervesa artesana, i màxim coratge i reconeixement a l'equipament social autogestionat de Can Batlló, testimoni d'un patrimoni excepcional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada