14 de març del 2018

Pre-40a MARATÓ DE BARCELONA

Som-hi, i ja en van sis! De nou abocat en la millor festa, la més lluent-emocionant-exigent-sensacional-estimada de les curses que es despleguen a Barcelona. Les maratons es couen a foc molt lent, amb molta cura, paciència, i grans dosis de sacrifici. Tant les guaitem i advertim des de la distància que, un cop immers per fi en l’avantsala primaveral barcelonina, ja només em cal aplicar-me amb els preparatius, atendre els rituals, i deixar-me dur..., perquè s'acosta la collita i de ben segur recollirem els fruits de l'esforç en l'entrenament.


La Marató de Barcelona, en aquesta oportuníssima quarantena edició!, es mostra orgullosa a la ciutat desplegant el rastre d’una línia blava que ressegueix 42.195 metres d’asfalt urbà, en un escenari formidable. Un privilegi que catapulta la ‘nostra Marató’ a la primera fila europea, emergint amb força entre les poderoses cites de Berlín, París i (el somni pendent) Londres.


L'ombra de la Marató és molt llarga, malgrat el teló s'aixequi només dos dies abans amb la fira Expo Sports..., un espai estratègic on resoldre la logística de la cursa i esplaiar-se amb un munt d'expositors relacionats amb el running. El recorregut, un dels punts forts de la Marató de Barcelona, el podem recitar de memòria... un compendi turístic extraordinari!


Tots som benvinguts, més de disset mil corredors! Quasi la meitat d'inscrits provenen de l'estranger... i aixequem plegats un mur ple d'il·lusions.


Asics, que juntament amb Zurich és el principal espònsor de la Marató, fins s'apodera dels accessos a l'estació de metro de la plaça d'Espanya. Les generoses dimensions del pavelló vuit de la Fira de Barcelona permeten la rèplica del temut mur del quilòmetre trenta (en versió inofensiva), la recreació d'una recta d'arribada i una pila d'estands per a perdre's en somnis de futur: Maratón Valencia, Venice Marathon, Copenhagen Marathon, Disneyland Paris Magic Marathon, o la incomparable Epic Camí de Cavalls 360º...




El meravellós escenari de l'avinguda Maria Cristina diumenge tornarà a ser testimoni d'una enorme excitació continguda abans del tret de sortida i d'un esclafit d'emocions i satisfacció en creuar la línia d'arribada... Mentrestant es guarneix per a acollir les curses dels menuts futurs maratonians.



El dissabte, en vigília del plat principal, es disputa la captivadora Breakfast Run (aquest any li hem fet el salt...) i l’engrescadora processó de sèries de la Kids Race! Hem aprofitat l’ocasió per a fer un tomb plegats per l’Expo Sports, i deixar l’empremta del Martí en el mur d’il·lusions, participar de la cursa en un simulador d’obstacles, saludar la mascota de la Maratona do Porto (una altra cita que s’afegeix a la llarga llista...), i revisar l’estand (i la inconfusible estaca del Camí de Cavalls!) de Menorca Esportiva.


L’Arnau, en la seva categoria Nins (nascuts entre el 2013 i 2014), haurà de completar 400 metres... Està amoïnat pel tret de sortida, però després es mostra ben divertit i relaxat durant la cursa. Aix, que ha caigut en l’esprint final..., però s’aixeca mig plorós i decidit per a creuar la meta i penjar-se la merescuda medalla.






En Martí, que es mostra força més experimentat, s’allista amb els benjamins (nascuts entre el 2009 i el 2010) en el circuit de 600 metres... Ens agrada com regula i dosifica l’esforç, arribant a meta somrient i satisfet. També es mereix el diploma i la medalla de ‘finisher’. Demà li toca al papa i, si tot va bé, recollirem una altra medalla d’aquesta 40a edició de la Marató de Barcelona!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada