8 de juny del 2018

AMICS DEL ZOO DE BARCELONA

Reincidim, perquè el cos ens ho demana, amb l’abonament familiar al Zoo de Barcelona. Més enllà de les crítiques i laments del col·lectiu d’autoproclama animalista, que denuncia la tortura i crueltat (malentesa) envers les espècies captives, nosaltres percebem propòsits educatius, científics... i també recreatius. M’encanta el somriure i la fascinació de les famílies, i l’admiració, estima i sensibilitat pels animals que Martí i Arnau cultiven en cada visita. Per això insistim en les bondats del zoo, i en la seva cara més lloable; el seu propòsit conservacionista i de reintroducció d’espècies autòctones.


Estimar als animals és un privilegi fantàstic. Ens fascina el palmerar, ple de preciosos guacamais i cacatues, i l'aviari, on s'apleguen ecosistemes americans, asiàtics i africans, amb faisans, martinets, goures, turacs i una pila d'aus més... També ens atrau l'espai dels goril·les, que homenatja al Floquet de Neu, el carismàtic i popular primat que es convertí en un estimat símbol de Barcelona.


Ens hem afegit en alguns tallers i activitats educatives d'aprofundiment... com la que amb han preparat sobre pingüins, amb motiu del seu Dia Mundial, amb un munt de curiositats ben interessants... ¿sabeu que els pingüins beuen l'aigua salada del mar i filtren l'excés de sal? ¿o que són monògams? ¿o que fan servir la cua per a caminar?


També descobrim amb molt de gust els secrets dels hipopòtams... de la Rita, la Gorda, i la Maria... i del solitari rinoceront Pedro que els fa companyia, i que pateix una avançada artrosi... ¿sabeu que hipopòtam vol dir 'cavall de riu'? ¿o que es comuniquen sota l'aigua? ¿o que el veterà Pedro, amb més de cinquanta anys, aviat morirà sense descendència?




Però ens ha fascinat molt l'experiència nocturna de descoberta d'eriçons i ratpenats... una visita exclusiva reservada als abonats per a descobrir els animals que s'activen quan cau la nit. Perquè vam aprendre a deambular pel zoo i, enlloc de tafanejar amb la vista, afinar l'oïda per a escoltar els brogits, xiscles i subtils murmuris de cada espècie, amb l'ajuda de sensors d'ultrasons molt eficaços.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada