14 de juny del 2018

VINE AL MERCAT... DE SANT ANTONI

Poca broma: les obres de reforma i adequació del nou Mercat de Sant Antoni s’han allargat nou anys... perquè des del 2009 s’han anat descobrint restes de la muralla i la contramuralla de Barcelona, a més d’una necròpoli romana, sota les seves runes; una excusa poderosíssima per a reclamar paciència i mantenir una ciutadania expectant per a, finalment, mostrar la nova 'superilla' pacificada de Sant Antoni.



No hem deixat escapar una Festa d’inauguració majúscula, que aglutina tots els espais del nou Mercat, i que alhora permet el mercat d’alimentació, els dels Encants, i el Dominical del Llibre. Avui, el primer mercat construït fora de les muralles (projectat per l’arquitecte Rovira i Trias i inaugurat l’any 1882 per l’alcalde Rius i Taulet) llueix com si fos ben nou i s’exhibeix ben orgullós, malgrat l’ofec d’una gentada impacient.




A l’Espai Fossat s’han mantingut els diversos espais històrics de la ciutat, i es segueix garantint l’aixopluc i coberta de l’antiga marquesina que resseguia el perímetre del mercat. El globus vermell de n’Arnau ha fugit fins a l’ull central interior del sostre, i des d’allà dalt segur es guanya la millor panorámica del mercat.



I, en aquest barri tant abocat a l’especulació i rendit al turisme massiu, destriem la passió dels cervesers de Barna-Brew i escollim un tast de la fosca Moreneta Bruna, inspirada en el rom cremat i amb notes de cafè torrat i canyella: perfecte per a refrescar el cos i escalfar l’ànima!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada