22 de juliol del 2018

7a FIRA DE CERVESES DEL POBLENOU - Juliol 2018

...juliol, quaranta-cinc cerveseres artesanes, parc del Poblenou... està clar, ¿oi?, em refereixo a La Fira, la del Poblenou... la més gran festa cervesera de Barcelona (un cop traslladat el BBF a l'Hospitalet...) i, sense desmerèixer altres cites sensacionals, la nostra preferida... per diversos motius: per l'estimulant ardor d'estiu, per l'entorn privilegiat d'un parc i per la magnífica platja del Bogatell a dues passes, per la captivant flaire pre-vacacional, per l'ambient festiu que desprèn La Fira, i també, només faltaria, per una oferta cervesera d'altíssim nivell: més de dues-centes cerveses artesanes locals i internacionals!


Tant afortunats som els qui estem seduïts per La Fira, com generosos els qui l'organitzen, que ens permetem fer-hi una inspecció de reconeixement en 'sessió nocturna-sense nens' el divendres dia sis de juliol, i emetre una certificació final en 'sessió matinal-familiar' el diumenge dia vuit.

Escarrassem-nos doncs amb un propòsit encomiable: buidar els barrils de Brew Division com a reconeixement als 3500 quilòmetres per carretera que ens separen de la seva cervesera a Sant Petesburg. Es mereixen la nostra estrena, de la mà d'una Eye Ray IPA galàctica!


Seguim escalfant motors amb l'aposta italiana de l'Alta Marea de Free Lions, molt oportuna tant a prop del mar, agre i salada, desconcertant... com correspon al vell estil gose, reafirmant-se en l'eslògan 'to beer free!'.


Tornem al fortí rus per a delectar-nos amb les creació One Way de Green Street, una rossa moscovita molt atractiva i seductora... que ens convida a acostar-nos al mar i a assaborir-la enmig de les carícies dels últims raigs de Sol, gaudint del passeig marítim barceloní.



Examinem la session IPA de la polonesa impronunciable Trzech Kumpli abans d'assaltar Letònia, i conquerir al guerrer multicolor de Labietis, a qui arrebassem una saborosa Juniped Red Ale.


Visitem la carpa dels depravats francesos de la Débauche, i celebrem amb ells la recentíssima classificació per semifinals del Mundial de Rússia, que disputaran contra Bèlgica un cop derrotada Uruguay (si em consentiu l'espoiler també festegem el campionat que acabaran guanyant diumenge contra Croàcia...); amb una altra raresa cervesera, Summer Oddity, infusionada amb cogombre fresc: 'allez les bleus!'.



Els polonesos de Kingpin ens convencen amb una lleugera forest fruit sour, i la carpa veïna dels terrorífics Brewlok ('the most mystical brewery in Russia'), manifestament macabres, ens brinden un 'nesquick-cerveser' sensacional... Chocolate Edition per als més golosos i pervertits.



Finiquitem el nostre afany soviètic, amb nocturnitat però sense traïdoria, amb la Milkshake de Rewort, una cervesa amb proclama rebel amb extracte de maduixa, fruita de la passió i mango.


I cap a casa, xino-xano, deixant enrere la icònica Torre Glòries de Jean Nouvel, i dibuixant dreceres impossibles pels barris de La Sagrada Família, el Camp d'en Grassot i Gràcia Nova...


...dos dies més tard, és diumenge... repetim cerimonial amb en Martí i n'Arnau... tenim encara força deutes pendents a La Fira d'enguany, per això obrim el carrusel dominical de tastos amb la cervesera estona Sori Brew; escollim la 'serious beer' Hardly Working.



La curiositat ens incita a tastar la session IPA amb mango que s'ha produït exclusivament per a La Fira... i compleix sobradament les expectatives: saborosa, afruitada i molt refrescant.


Atrapem, en l'extrem oposat del campament cerveser, la cervesa àcida de blat Política, molt tropical, de la micro barcelonina Garage.


Impossible resistir-nos al clàssic futbolí... ens espera un derbi: l'equip local, el Barça (comandat per la mama i en Martí) s'imposa per tres gols de diferència a un Madrid (a les ordres del papa i n'Arnau) massa tou i benvolent.


Ens acompanya també la rossa artesana Barcelonina dels Ratpenat cervesers, i el contrast de la Blueberry Stout polonesa d'Stu Mostow ('a berry good foreign extra nitro stout').



A La Fira del Poblenou, repeteixo, no falta de res: bona música-cervesa-ambient, i també immillorable entorn familiar...






Despleguem la nostra catifa campestre en un serè raconet de l'acollidora extensió pseudoforestal que ens permet el parc del Poblenou. i ens regalem un merescut aperitiu.




Carreguem novament els nostres voluntariosos receptacles amb l'Space Hardware de la cervesera anglesa Arbor, i amb l'ocurrent Beermut de Nómada... oportuníssim i contundent beuratge que aplaca la sufocació del migdia.



I amb el nostre 'beermut' ens escapem per l'espigó de la Mar Bella per a endinsar-nos en aquestes platges carregades de banyistes, fins no fa massa de barraques i gitanos que malvivien precàriament... nous temps, millors paisatges.







Visitem als amics blanencs de Popaire, amb el seu flamant beer on-road... abans d'acomiadar-nos d'aquesta edició de La Fira amb la IPA dels Red Button russos ('Brew Hard Or Die Trying').



Un punt final immillorable... i punt d'arrencada alhora del millor de l'any: estiu, bon temps i vacances!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada