27 d’octubre del 2021

CÔTE VERMEILLE - setembre 2021 (3)

El nostre plàcid camí d’anada (faltarà la tornada) des d’Argelès pel sender del litoral acaba en el brogit urbà de Collioure. A l’habitual bullici de visitants i turistes se li afegeix avui l’esvalot del seu ‘marché traditionnel’ setmanal. Tant se val perdre’ns pel deliciós traç colorit dels seus carrers medievals o per l’antic barri de pescadors i mariners... per tot arreu encertem amb encantadores botigues d’artesania i moda, i amb animades terrasses des d’on gaudir de les virtuts paisatgístiques i monumentals de Collioure.


És veritat que Collioure transmet bones vibracions... potser és la llum o els colors que han enamorat a tants pintors i poetes... un estat d’ànim que es transmet, estimulant i inspirador, en un escenari de postal, on (diuen) conflueixen tots els colors del Mediterrani.


El passeig del port és bellíssim, si no existís s’hauria de dibuixar: la perla de la costa sud de França! Gelat en mà, contemplem al fons la fortificació dalt d’un turó, i el castell dominant la badia més a prop, i al nostre costat l’església Notre Dame des Anges envoltada d’aigua (que ens absorbeix amb un directe commovedor de l’Ave Maria de Schubert), i just darrera la capella de sant Vicenç damunt l’illot, i encara el menut far al final de l’escullera. Ens tempta la plage des Pêcheurs, en aquest matí tant gratificant i bondadós, però no ens refiem de la temperatura de l’aigua... M’arrisco en solitari , mentre la resta de comitiva s’entreté amb les estructures en forma de marc que simbolitzen un enquadrament d’inspiració, i nedo fins la plataforma de plàstic suspesa enmig de la badia... en una immersió literal al pintoresc conjunt: 'inspirez-vous pour vivre pleinement l'expérience colliourencq!'.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada