28 de setembre del 2022

ESCAPADA A SUÏSSA - Lausanne / Château de Chillon / Montreux (3)

És dilluns, i avui explorarem Lausanne, per això aprofitarem les targes de gratuïtat al transport urbà que ens ofereix el càmping de Vidy: el servei puntualíssim d'autobús ens acosta en només sis parades a l'estació d'Ouchy-Olympique, on transbordem amb la línia 2 del metro fins a Riponne-Béjart. Hem previst una ruta pels costeruts carrers més turístics i comercials del turó de la Cité: rue de la Louve, pla de la Palud (encertem el moment en què apareixen les figures al rellotge de la paret!), església de Saint-François, rue de Bourg... fins a la imponent catedral gòtica de Lausanne, 'escaliers du Marché' amunt!, des d'on gaudim d'una panoràmica espectacular.



No percebem el pols i agitació de la ciutat fins a mig matí, moment en què capturem uns cafès imprescindibles i un Toblerone gegant..., i retornem amb metro al port de Lausanne, on respirem l'esperit olímpic de la ciutat: carrils d'atletisme damunt l'asfalt, banderes dels més de dos-cents països participants als Jocs Olímpics, o l'implacable compte enrere olímpic que ens recorda que exactament ara queden 697 dies-9 hores-29 minuts-35 segons per als Jocs de París 2024!




Els jardins de l'embarcadère d'Ouchy ens conviden a passejar a la vora del llac Léman pel quai de Belgique fins al Parc Olimpique. Examinem les seus d'estiu i hivern dels Joc Olímpics gravades a les escalinates que porten al museu, des d'Atenes el 1896 fins a Pequín el passat mes de febrer. A les portes del museu (els dilluns tancades!) ens desafiem en un circuit d'esprints... i ens recuperem de l'esforç contemplant el llac mentre baixem en suau zig-zag entretenint-nos amb el peveter, i amb el podi dels campions, i amb les diverses escultures relacionades amb l'esport repartides pel parc...





Tant ens va captivar el camí que voreja el llac al pas pel càmping de Vidy que tornem amb autobús per repetir passeig i delectar-nos amb l'embruix d'un ambient deliciosament serè i plàcid.



Creuem amb la camper tota Lausanne per plantar-nos al Fôret de Sauvabelin, un extens parc forestal a la ciutat... que atresora una bonica roureda i un munt de camins per escapar de l'enrenou urbà... L'aventura és escalar fins al mirador gratuït 360º suspès a 35 metres d'alçada a la sorprenent estructura de fusta de la Tour de Sauvabelin!



Ens arraconem en un banc a l'ombra ben a prop de l'estany del parc per dinar de carmanyola en companyia d'alguns ànecs juganers; reservem una darrera estona d'esbarjo a una altra zona de jocs, i una visita de cortesia a les cabres, porcs i vaques que s'apleguen al parc animalier de Sauvabelin.


Posposem el cafè de rigor al nostre proper campament de Maladaire; expectació màxima: l'accés al càmping des de la carretera que voreja el llac és insòlita, i l'espai reservat als campistes és realment peculiar... Ens desconcerta en un primer moment, però ens va captivant de mica en mica... L'escenari que ens envolta ens empeny a remullar-nos els peus, només una estoneta, a dues passes de la nostra camper. Deu francs de dipòsit per a l'adaptador femella de l'endoll Schuko de 25 metres... i ens escapem al Chateau de Chillon.



El castell medieval de Chillon s'enlaira majestuós sobre una roca que s'endinsa al Llac Léman. La visita familiar inclou el joc de pistes i endevinalles de Drako's Tour, que ens distreu l'itinerari per totes les sales i racons del castell... des de la presó, la cripta i el celler fins a les sales, dormitoris, patis i torres de defensa i vigilància; visita llarga i cruixidora, però molt interessant i entretinguda.




De tornada al càmping encara ens aturem a la ciutat de Montreux, tant vinculada al món artístic i musical, on aprofitem per anar al supermercat i per saludar la popular estàtua de bronze del cantant Freddie Mercury, que diuen que s'enamorà profundament d' aquest precís racó de Suïssa: 'crazy little thing called love!' Potser per l'esgotament i la calor acumulada, o perquè la ciutat no ha sabut seduir-nos, o potser perquè no hem encertat l'hora ni la ruta, o sobretot per les ganes que tots tenim de tornar al nostre raconet idíl·lic de la platja excepcional de la Maladaire a relaxar-nos i gaudir d´un entorn meravellós... marxem decidits cap al càmping.



Al càmping tot desprèn un aire bàsic i desenfadat, on reina una tranquil·litat extrema, en un ambient confortable de comuna hippie sociable i carregada de bon rotllo... Sopem d'hamburgueses a tocar de les aigües del llac, asseguts a primera fila del nostre particular cinema panoràmic... contemplant bocabadats l'espectacle d'un paisatge que ens hipnotitza amb el rum-rum de l'aigua i el continu canvi de colors mentre es fa fosc... un autèntic privilegi!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada