22 de desembre del 2022

CHRISTMAS IN LONDON - 05/12/22

Bon dia-bon dia! Toca matinar, i mooolt, però ho fem de gust... perquè anem a l'aeroport! British Airways ens reclama avui des d´un mòdul desconegut, amb el passaport en mà: arrenca la nostra CHRISTMAS ADVENTURE IN LONDON!

Aterrem a la terminal 5 d'Heathrow, compensant la impuntualitat britànica amb els seixanta minuts que guanyem amb l'hora local; desfilem pel passport control, batallem amb el caixer d'Oyster, i ens endinsem a la Piccadilly Line per a un llarg trànsit amb metro de gairebé una hora amb transbordament inclòs fins a l'estació de NottingHill Gate de la Circle Line.


Trepitgem per fi l'asfalt londinenc, Pembridge Gardens amunt, i atraquem al Blue Bells a les 12 del migdia. Ens captiva l'arquitectura clàssica britànica d'estil georgià de l'hotel, encaixat entre cases elegants adossades d'aquesta tranquil·la i enjardinada zona del popular barri de Notting Hill.


Desembarcament impecable a Londres, tenim ànsia per explorar-la amb aquest temps tant assolellat: Circle Line fins a Sant James Park, per saludar la família reial britànica en la seva residència a Buckingham Palace. Ens acostem al reixat del palau, i presenciem entre caps de turistes la curiosa desfilada de la Queen Guard que vesteix amb l'enorme barret negre però casaca gris d'hivern enlloc del tradicional uniforme vermell.



Creuem el concorregut St. Jame's Park, entre esquirols juganers, i adrecem per Parliament St per a sorprendre'ns amb el símbol d'Anglaterra: el Big Ben s'aixeca majestuós davant nostre, molt brillant i lluent per cert, amb el seu rellotge oficial a quasi cent metres d'alçada. Tot i la hipnosi col·lectiva, ens desviem per Victoria St per a contemplar l'espectacular façana de la seu gòtica de l'abadia de Westminster, lloc de sepultura d'il·lustres britànics (aquí descansi en pau Isaac Newton o Charles Darwin!), i de coronació i casament de la reialesa...



Travessem el riu Tàmesi, i contemplem la grandiositat del palau de Westminster, just a l'instant en què sonen les solemnes campanades de les dues de la tarda i ajustem oportunament els rellotges... i protegim les nostres pertinences tant envoltats de trilers i sospitosos comediants.


El passeig pel Queens Walk ens porta als peus del London Eye, on es desplega un Southbank Christmas Market amb casetes de fusta carregades amb records i articles d'artesania i també amb beure i menjar, enmig d'un ambient nadalenc (flipem amb el Curling Club instal·lat sota el pont del ferrocarril).


It's time to London Eye!; entrem per fi en una de les seves càpsules, en moviment constant d'1 quilòmetre per hora... i compartim amb tres parelles més els trenta minuts d'una volta sencera. Una atracció imprescindible, malgrat les 104 lliures del nostre family ticket, que ofereix unes panoràmiques espectaculars (fins a quaranta quilòmetres de distància!), molt fotogèniques. Una altra estructura provisional, com la Torre Eiffel parisenca, que s'ha convertit en una icona de Londres: 'Oh, eye see you!'


Creuem de nou el riu per a explorar l'epicentre de la ciutat, sospirant per l'oportunitat perduda al temptador pub Sherlock Holmes, des de la Trafalgar Square. Des de l'escalinata de la National Gallery contemplem el mercat nadalenc i un deliciós enquadrament del tradicional avet de Nadal noruec (com a regal d'agraïment al suport anglès durant la Segona Guerra Mundial), del pessebre als peus de la Nelson's Column, i del Big Ben emergint al fons de l´avinguda de Whitehall.


Ens adinsem al West End de Londres per esplaiar-nos sense contemplacions a la Leicester Square (tampoc revenim l'encant pel pub Cafè in the Crypt)... passejant pel seu fantàstic mercat nadalenc, i jugant a capturar les tretze divertides estàtues de bronze escampades per la plaça...


Ens deixem arrossegar per l'allau turístic en aquest concorregut eix comercial de Londres. Flipem dins la immensa botiga de Lego Store (encara més gran que la de Copenhaguen), amb una reproducció del Big Ben de sis metres! També examinem a fons l'M&M's World, amb l'ocurrent recreació llaminera del famós crosswalk dels Beatles i rendint-nos a la irresistible provocació dels enormes tubs carregats de pastilles de xocolata de colors!



Piccadilly Circus és un nus caòtic i sorollós de diverses avingudes comercials, punt de trobada i de confusió. Escapem del bullici Piccadilly Street enllà, encara enlluernats pels populars anuncis dels panells lluminosos, i resseguim el calendari d'Advent de la façana de l'exclusiu magatzem de Fortnum&Mason abans de refugiar-nos dins la luxosa galeria comercial coberta de Burlington Arcade. .. amb els seus porters amb l'uniforme clàssic amb levita i barret de copa.


Aprofitem per donar un cop d'ull a l'elegància i exclusivitat dels aparadors d'Old Bond Street i New Bond Street, on destaquen les precioses façanes nadalenques de Cartier, Ralph Lauren, Tiffany o Gucci... i redrecem cap a Regent Street en un altre bombardeig comercial continu... i ens desmarquem cap a l'insuperable ambient nadalenc de Carnaby Street, i la plàcida galeria comercial de Kingly Court, per rendir-nos a la diversió i al bon rotllo de la botiga de joguines més gran del món: les set plantes de Hamleys són meravelloses, amb sectors tematitzats, i un munt d'estacions amb animadors sorprenent als nens i nenes...


Ens endinsem novament a l'embruix del Soho i, malgrat l'agitació que desperta el partit Japó contra Croàcia del Mundial de Quatar aconseguim una taula a l'altell del típic pub anglès The White Horse, per repassar el dia en companyia de fons del Brasil-Corea del Sud de vuitens de final, i dibuixar el punt final a la nostra jornada maratoniana inaugural amb una merescut sopar i un parell de pintes locals: una Candem IPA i una LondonPride pale ale.


De camí amb metro a casa, abatuts pel cansament i la son, encara atrapem dins l'andana un anunci molt estimulant del London's #1 show... molt bon presagi de cara al nostre musical del dimecres...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada